Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12798
View
175
Reply

[Tempatan] Tertekan tiada pekerjaan, lelaki cuba terjun tingkat 11

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Drmu replied at 16-6-2021 12:25 PM
Naib baik lah sempat dslamatkan..skg ni mmg ramai yg hlg kerja, mngganggur. Harap brtabahlah. klau s ...

aku pun depress.. kau tahu apa aku buat? aku beli senjata

ni dah ada 3 laras dlm rumah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 16-6-2021 12:49 PM
x tgk video. so kaum ape tu. mcm ni balik jela kampung. g keje tradisional (pertanian). bakal2 majik ...

kaum India. Tapi atas dasar perikemanusiaan. Mmg sedih sgt tgk video ni. mcm betul2 nekad.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersyukurlah yg dilahirkan dlm Islam. kepadaNya la tmpt kita memohon di permudahkan urusan. dan kepadaNyalah kita dpt ketenangan hati . Semoga Allah swt beri kekuatan pada kita utk terus kuat dan sabar menghadapi ujian akhir zaman ni. Kembalilah kpdNya. rasa sedih sgt tgk video ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 16-6-2021 01:34 PM
aku pun depress.. kau tahu apa aku buat? aku beli senjata

ni dah ada 3 laras dlm rumah


Uol nak watpa dgn senjata tu ?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:48 PM | Show all posts
patut tunjuk kata abah semalam

abah suh berdoa sampai december, bukan terjun
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca kt fb, sapa2 tah komen. Katanya baca kat page mana tah, dia frust dgn gf jugak.. Tapi skang ni mmg ramai org depress.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 16-6-2021 01:11 PM
Fuhh
Sikit lg
Nasib lh yg selamatkan tu kuat gila tgn die tarik

Dia takde internet kot...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 16-6-2021 01:24 PM
kalau ada kampung ada tanah  oleh la blk kg bercucuk tanam.tulis situ hidup sebatang kara, maybe k ...

x semestinya kena ada tanah. keje dgn peneroka ke, keje dgn towkey yg ada kebun besar, kn baru2 ni peneroka gelisah, buruh bnyk balik kampung (indo). g kapal2 kt sekinchan tu, towkey2 boat tu. ak ni pun takat nasihat jela. klu kena batang hidung sendiri pun x tau la klu meratib jgk xde keje, xde keje. sbb baru2 ni ak terbaca status fb yg dishare2. konon2 ex staff nk pinjam duit sbb xde keje-company tutup, pastu yg tukang tulis status , xyah la pinjam datang la kebun ak, ak bg upah. pastu dan2 ckp x free. eh td ko ckp ko xde keje, ak suh dtg kebun x free pulak'. so kerja tu ada je, type keje tu je either berkenan atau x.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:50 PM | Show all posts
.
PKPP/FMCO = kebanyakkan yang muda dan/atau sihat hilang mata pencarian hidup = kemurungan, tekanan jiwa dan kemungkinan terjun mati/bunuh diri/hilang nyawa.

PKPP/FMCO = kebanyakkan yang tua dan berpenyakit spt kencing manis, darah tinggi, dll, hilang nyawa diserang virus Covid-19.

Macammana ni.?
.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kes mcm ni panggil polis ke bukan bomba?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kerunai replied at 16-6-2021 12:21 PM
tak perlu moratorium kot rakyat kita - pemimpin

Yaaa..kita tambah lagi lokdon 2 minggu..yang bergaji tetap,senyum simpul.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Drmu replied at 16-6-2021 12:25 PM
Naib baik lah sempat dslamatkan..skg ni mmg ramai yg hlg kerja, mngganggur. Harap brtabahlah. klau s ...

Kalau dah dalam bank belen 12 hengget...kerja tak boleh buat sebab lokdon separuh masak..ko rasa nak positif macam mana??
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Keja lah jadik runner dik...foodpanda ke grabfood ke...ramai je oyg yg keja rider ni...masih mampu hidup kalo bujang tu...takat sebln tu xde hal... Ikhtiar la, jgn amik jln mudah mcm ni... Takde kwn2 or saudara mara ke yg amik tau?Kalo rasa mcm dh putus asa pegi lah jbtn kaunseling tu mintak kaunseling...hidup kita sentiasa akan ada masalah, dugaan dan cabaran tp jgn fikir singkat sampai rasa xde jln keluar langsung...setiap masalah ada jln penyelesaiannya dik...harap2 ada rezeki adik ni utk teruskan hidup...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 16-6-2021 01:53 PM
Kalau kes mcm ni panggil polis ke bukan bomba?

Iol rasa bomba. Sebab dorang ada peralatan2 utk benda2 ni..kotlah tangga ke..apa2 berkaitan. Kalau polis ada pistol je. Tpi kalau negotiate dgn org yg nak bunuh diri iol rasa mana2 boleh kot. Dlu tgk yg kes percubaan bnuh diri kat klcc, bomba yg tolong.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:02 PM | Show all posts
kesiannya sebatang kara.... syukurlah ada family kalau ada apa2 boleh gak ada org boleh bantu apa2
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:04 PM | Show all posts
-orang yg ada sakit mental ni takde sokongan keluarga yg kuat
-takde orang yg beranak je terus murung
-kelurga toksik, silap silap keluarga pon sakit mental, hari hari maki anak, sepak terajang
-jadi sesiapa yg waras harap jgn rasa megah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
btw,yg ada keje tetap ni, konon2 xnk buat hutang / xnk mkn riba bank. bg ak klu ada chance buat personal loan/ credit card.amek je. credit card tu buat cukup syarat minimum 2k, loan pun cukup syarat 1k ke 2k ke. loan tu ko park kt asb/ nk afdal letak kt tabung haji- cuci interest. bulan2 loan tu ko bayar la ( anggap as duit tabung). xpun buat asb loan. ekonomi ni ada turun naik, so cc/ loan yg ko park tu boleh guna kecemasan balik kampung ke, buat bisnes ke. tu cara urus hutang, bkn ko buat cc / loan nk berbelanja sampai kena AKPK, xleh kawal nafsu belanja. tp klu mmg jenis xnk mintak loan, menabung la setiap bulan. rm30 sebulan pun jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Drmu at 16-6-2021 02:16 PM
Belibis replied at 16-6-2021 01:55 PM
Kalau dah dalam bank belen 12 hengget...kerja tak boleh buat sebab lokdon separuh masak..ko rasa n ...


Iol tak tau nak jawab soalan uol. Tpi pendapat iol lah org sekeliling pun kne ambil peranan. Kalau dri sndri,dapatkan bantuan kaunseling dgn sapa2. At least dorang blh positifkan balik diri yg sdg muram. Mcm charge balik. Tu dri sgi mental.
Kalau dri segi kewangan, mngkin blh dapatkan bantuan ngo atau zakat pn blh kalau iol tak silap..sbb ada dana2 kecemasan memerlukan duit sgt2. Sry kalau tak jawab soalan uol ituu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian..dah tak tertanggung rasanya tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:16 PM | Show all posts
kerajaan tgk x video ni? tlg cari solution bantu mereka.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list