Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9958
View
175
Reply

[Tempatan] Tertekan tiada pekerjaan, lelaki cuba terjun tingkat 11

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 16-6-2021 01:58 PM
Keja lah jadik runner dik...foodpanda ke grabfood ke...ramai je oyg yg keja rider ni...masih mampu h ...

ada kenderaan ke? kan kena ada motor sendiri.. + lesen..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kementerian mana yg boleh bantu KKM uruskan masalah depression dan kesihatan mental ni?

Dlm pelan pemulihan, takde disentuh pasal masalah sosial dan pendidikan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Drmu replied at 16-6-2021 02:13 PM
Iol tak tau nak jawab soalan uol. Tpi pendapat iol lah org sekeliling pun kne ambil peranan. Kal ...

mmg patut di adakan kaunseling utk yg memerlukan.. x kira lah samada kjaan yg sediakan atau dari ngo..
dr situ boleh terus kontek majikan ..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ciklahcuteII replied at 16-6-2021 04:28 PM
ada kenderaan ke? kan kena ada motor sendiri.. + lesen..


Kalo ada motor, guna la motor... Kalo xde motor guna la basikal apply jadik walker xperlu lesen pun...htr mknan pun within radius 3km je...sambil2 keja  dpt duit sambil2 bersenam dpt sihat...ramai je yg jadik walker sekitar lembah klang ni...ada yg berusia pun gigih jadik walker nih...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 16-6-2021 12:49 PM
x tgk video. so kaum ape tu. mcm ni balik jela kampung. g keje tradisional (pertanian). bakal2 majik ...

Bukan semua orang ada kampung sis

Sesetengah urban poor tu ada yang 3 generasi menetap kat PPR yang sama tak pernah miliki tanah sekangkang kera kat kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 16-6-2021 01:49 PM
x semestinya kena ada tanah. keje dgn peneroka ke, keje dgn towkey yg ada kebun besar, kn baru2 ni ...

Betul juga tu tak semestinya own land.

Tapi masalah nak rentas daerah tu lah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
PM/Menteri2 dh dpt video ni ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 16-6-2021 01:34 PM
aku pun depress.. kau tahu apa aku buat? aku beli senjata

ni dah ada 3 laras dlm rumah

You want me to help you to pull the trigger?

kahkahkahkahkahkah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 16-6-2021 02:40 PM
Asalkan bukan mati sbb kna.kobid ~ porumer cikbudus

lama dah macam tak nampak id beliau..setiap kali baca kes bunuh diri sebab depress hilang keje mesti iols ingat komen2 beliau
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
2 hari lepas baru baca pasal sorang doktor yang dah dua kali try bunuh diri. Nasib berkat doa mak dia, cancel suicide.

Tingginya tekanan... harap kita cakap lah baik2 dengan semua orang. Kita tak tau apa yang mereka lalui.

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yang selamatkan dia tu? Kira nasib baik pintu rumah dia tak berkunci ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:44 PM | Show all posts
mampu baca & bersimpati
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:58 PM | Show all posts
mclaren replied at 16-6-2021 04:43 PM
Siapa yang selamatkan dia tu? Kira nasib baik pintu rumah dia tak berkunci ke ni?

Tu la nak tahu juga siapa yang selamatkan dia.
Nampak macam orang tua.
Orang zaman sekarang banyak mental depression. Maybe bagi eleh maslah kecil ja pun
nak depress2. Tp bagi diorang xleh terima kan. Macam jarum. Ada orang takut ada orang
xtakut. Kesian dengan orang depress ni. Diorang xnmpk jalan keluar. Orang keliling pula
xmembantu. Kadang tu family sendiri xfaham. Harap dia boleh pulih la.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 16-6-2021 12:38 PM
Ni yang sempat diselamatkan dan divideokan yang tak entah berapa ramai dah melayang nyawa tak tahu l ...

Kan? Yg kite xtau ntah bpe ramai lg. Dr covid,ke lockdown etc..bnda tu jd chain reaction pd masalah depression yg leading to suicide. Sedih aku.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Menitik air mata aku tgk. Nekad sgguh nk terjun. Rasa gelap sgt hidup kot. Akk across blok tu yg rekod sambil jerit2 suruh org tolong,suruh budak tu naik jgn gigih terjun perasaan mcm aku pn nk sorak sama.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Muda lg dik, kalu benar nak bunuh diri knp x tinggi lg mcm kt penang ni, ha kecai 2 terus
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ais_kosong replied at 16-6-2021 04:58 PM
Tu la nak tahu juga siapa yang selamatkan dia.
Nampak macam orang tua.
Orang zaman sekarang bany ...

Itulah. Kadang orang perlekehkan hal2 macam ni kata takat cabaran macam tu pun nak bunuh diri ke?
Bagi yang sihat mental memang boleh fikir waras dan cari jalan keluar dari kemelut kewangan. Kalau dah nasib tak baik dihinggapi depresi yang luar kawalan kapasiti mental, perkara kecil pun boleh bawa maut.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ciklahcuteII replied at 16-6-2021 04:28 PM
ada kenderaan ke? kan kena ada motor sendiri.. + lesen..

X necessary kaka. Leh pki basikal / ade yg jln kaki je. Ade oku cerebral palsy pki wheelchair wat grab tau. Small radius la. Tp point dia xdak moto/kenderaan pn boleh jd rider grab/fp.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 16-6-2021 04:43 PM
Siapa yang selamatkan dia tu? Kira nasib baik pintu rumah dia tak berkunci ke ni?

Aku mcm dgr ayah budak tu. Time akk yg rekod tu jerit2
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 16-6-2021 05:18 PM
Aku mcm dgr ayah budak tu. Time akk yg rekod tu jerit2

Tapi katanya sebatang kara?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list