Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12800
View
175
Reply

[Tempatan] Tertekan tiada pekerjaan, lelaki cuba terjun tingkat 11

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 16-6-2021 04:34 PM
Kalo ada motor, guna la motor... Kalo xde motor guna la basikal apply jadik walker xperlu lesen  ...

Tapi member aku cam da give up jd rider...dia kata melambak rider baru time pkp ni..dia nak dpt satu order pon menunggu...berlawan2...grab lagi, lala move laa
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 16-6-2021 05:43 PM
xtahumenahu replied at 16-6-2021 05:27 PM
Tapi member aku cam da give up jd rider...dia kata melambak rider baru time pkp ni..dia nak dpt sa ...


Bkn setiap hari pun...ada masa byk je order ..kalo seminggu tu mebi rm500-600 tu x lari kot...kalo walker lg la senang sbb jarak dkt je..cepat sampai cepat dpt order lain.. Mmg ada masa turun naik..bkn setiap hari.. Kena sabar la sikit. Pas pkp abis laju la order sbb org dah start keja masuk opis... Kwn iols and kwn2 dia yg xdak keja tu ramai je yg buat full time rider ni...tu yg berkeluarga tu bkn single pun... Asal bole byr sewa runah dan bil2 dan mkn setiap ari pun dah ok...iols xtau la kwn uols keja timing camne but jadi rider mmg kena,rajin la.. Keja la dr pg sampai mlm ada je order tu setiap ari... Kalo x ok dah lama kwn iols benti...benda ni kena tnya otai2 camne nk bg maintain gaji sekian2...yg iols tahu biasa org order mknan kt  foodpanda ngan grabfood...lalamove ni more to parcel dan brg2 berat...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 16-6-2021 05:27 PM
Tapi katanya sebatang kara?

Berita tulis gtu kan. Ntahla kaka. Tp mmg akk video tu ckp bapak die tahan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 16-6-2021 05:27 PM
Tapi katanya sebatang kara?

Mebi bukan bapak die but akk tu men petik sbb xkenal kan. Jauh lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt lembah klang ni jgn ckp la satu hari ssh nk dpt 10 order, paling2 pun 19 ka 20 ka okla tu...sbb ramai xnk kuar sgt sbb kobid so ramai oder food ja..iols yg dok dkt ngan kedai mkn ni pun iols order je panda ke grabfd ke...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
siannya moga Allah mudahkan utk ko dik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 16-6-2021 12:38 PM
Ni yang sempat diselamatkan dan divideokan yang tak entah berapa ramai dah melayang nyawa tak tahu l ...

yg dekat Muar tu, yg lemas, sedih baca
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 16-6-2021 01:11 PM
Fuhh
Sikit lg
Nasib lh yg selamatkan tu kuat gila tgn die tarik

menarik cadangan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
pedihnya tgok video tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Versi yg aku dpt. Rumah tu tmpt jd pot lepak. Tmpt mabuk2. Yg dia nk terjun tu sbb dh lalok. Jiran yg pegi tahan jgn terjun. Sebatang kara sbb mak pak jauh. Mcm2 versi. Cer share versi korg plak
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 16-6-2021 04:39 PM
Betul juga tu tak semestinya own land.

Tapi masalah nak rentas daerah tu lah.

skg x bolehla. ms boleh tu cuba teroka dunia luar. bdk ni muda lg, xnmpak cabang , tmpat boleh tgk kerja kt mana (perkeso/selangorkerjaya/). ak dulu pun pnh menganggur lama, smpai mak ak mcm sindir2 ak. last2 keje jap dekat pam minyak, sehari dua ak jd cashier, nmpak iklan ala2 admin kt jobstreet apply, esok dpt call. yg tu gaji by cash xde epf. 2 tahun pastu dpt rezeki tmpat lain (tmpat skg). makin tua ni, ada dh plan klu xde rezeki kt sini lg, nk buat ape lepastu. ( buat masa ni, co.ni quite stabil la). - terus terang gaji ak x havoc mcm kwn2 ak, tp dgn gaji ni la ak boleh urus komitmen smpai skg. Syukur sgt2. Tercerita pjg pulak. ak nk tekankan bdk ni xde org yg boleh bg idea. x nmpak lg cabang rezeki lain.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yg kne dakwa cubaan bunuh diri ni denda apa ek? Masuk penjara ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 16-6-2021 05:27 PM
Tapi member aku cam da give up jd rider...dia kata melambak rider baru time pkp ni..dia nak dpt sa ...

cuba suh member ko riki2 keje gig (ala2 partner outsource) dgn poslaju ke,jnt ke, ninjavan ke. sbb ak tgk kadang2 yg hantar parcel kt umah ak ni teksi la, kereta persendirian honda la, bkn van2 jenama pos tu. tp yg penting kena jujur la.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih yer tgk die. I can't imagine how hard his life is.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki ni patut cuba kawal mental belajar dari nightbird si jane ni yg hanya 2% mampu hidup sebab menghidap kanser...she said 2% is not 0%


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sedihnya. i feel u .
kdg2 i pun fikir gini tp i masih waras lg..cuma terfikir jer..lg satu i dk fikir kalau i tinggal kembar i tu..confirm la dia pun sedih..i xde kt umah kjp pun cari..
lama2 lockdown blh mental tau..cpt la kobid hbs
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 16-6-2021 03:16 PM
Yg muda dan sihat2 tu masih pjg lg perjalanan hidup, byk lg yg blum ditempuh.

Yg tua2 dan berpe ...

60- 75 tu consider muda lg bg i la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
bg jela one off 10k tu, yg tak berapa susah dpt la Bantu jana ekonomi negera, kwn opis iols siap kuar keta Crv haha down-payment guna 5k epf tu topup2 okla at leats ekonomi negara pun gerak, yg susah blh guna 10k tu buat nk bernafas, bg jela i sinar 2.0 kat rakyat, ngko kata end of year blh setel jd mcm Dubai Aussie kan semua dh vaksin, sementara ni bg jela epf tu, sian deme
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 16-6-2021 07:13 PM
cuba suh member ko riki2 keje gig (ala2 partner outsource) dgn poslaju ke,jnt ke, ninjavan ke. sbb ...

Kat wangsa maju ada shopee punya hub..klu rajin blh buat part time..lesen pun x pyh..jnji brg sampai ka customer je
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Akibat gagalnya 3 Menteri UMNO tangani pandemik:
Menteri kanan SOP PkPpbtd - UMNO
Menteri covid air suam - UMNO
Menteri vaksin harga rahsia - UMNO



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list