Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
10665
View
175
Reply

[Tempatan] Tertekan tiada pekerjaan, lelaki cuba terjun tingkat 11

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 08:43 PM | Show all posts
ya Allah

kesian kat dia...

semoga dimudahkan urusan ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sanggup tengok sampai habis.. semoga dia dimurah kan rezeki :cry:
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 16-6-2021 08:18 PM
60- 75 tu consider muda lg bg i la..

Colleague i yg umo 50++ pun ckp umo mcm tu masih muda
Tp bg iol dh tua sgt tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 16-6-2021 08:55 PM
Colleague i yg umo 50++ pun ckp umo mcm tu masih muda
Tp bg iol dh tua sgt tu

dlu i rasa gitu jgk..tp parents i 50 an segak lg..gagah lg...tp u mesti muda sgt lg ni..early 20 kot sbb tu rasa 50++ tu kertu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:20 PM | Show all posts
xtahumenahu replied at 16-6-2021 05:27 PM
Tapi member aku cam da give up jd rider...dia kata melambak rider baru time pkp ni..dia nak dpt sa ...

byk  je kampeni bukan non essenstial, some yg essesntial pun miti tak kasik approval, so harusss la kena potong gaji

dr melangut gentel telur kat umah, baik la jadi rider, at least ada gak pedapatan, kut bini surirumah, takkan laki tengok muka bini, bini tengok muka laki rejeki jatuh bergolek atas riba, yariba yaribaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenal sorang pompuan sebatang kara. Yatim piatu dari kecik takda adik beradik. Sedara pun sorang jer, tu pun tak tahu tinggal mana no phone pun takda. Kawan pun takda dia ni. Kampung pun takda. Ni kerja pun takda. Bila tanya dah penat hidup. Tapi cantik takda bf pulak tu. Hari raya dia masak lontong makan sorang2. Tapi dia dah biasa tiap raya makan sorang2.  Kejap2 cakap nak bunuh diri. Kita nasihat ingat tuhan, dia balas ni pasal ingat tuhan lah kau nampak aku lagi. Tapi dari kecik dia lone ranger. Tapi putus asa dia dah memang ujung2.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Berpeluh2 kaki me'ols tgk video tu
Mmg nekad habis dah tu. Kesian jgk bila mikirkan dia sebatang kara Nak berborak dgn siapa. Dahla jobless.
Kuat jugak abang yg tarik dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 16-6-2021 09:15 PM
dlu i rasa gitu jgk..tp parents i 50 an segak lg..gagah lg...tp u mesti muda sgt lg ni..early 20 k ...

Iol pundh kertu hahaha
Sehensem eizlan secantik cikta ttp tua bangka pd iol.umo nk masuk kubo dah tu hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
the struggle is real..
ada yg majikan berhentikan.. sbb pkp.. nak makan apa.. mcmmana nak bayar hutang

kat tiktok ada yg letak gambar makan nasi saja.. xmampu nak beli apa apa lauk

yg masih bergaji tetap dan wfh kena bersyukur
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
makin teruk bawah kerajaan pn
kesian rakyat
covid satu hal
abah cow satu hal
kau ingat tak kerja kerajaan nak tolong bayar rumah maintenen
siapa nk bayar gaji guard dan cleaner
pusing pusing tak kira kau kaya ke miskin tetap kena keluar cari wang
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 16-6-2021 01:49 PM
x semestinya kena ada tanah. keje dgn peneroka ke, keje dgn towkey yg ada kebun besar, kn baru2 ni ...

Dlm kes dia ni aku kesian sbb dia sebatang kara..org single yg masih ada family wpun tak kaya masih boleh balik kmpg tinggal dgn parents sambil plan apa nk buat lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
company laki haku mmg jln prod time mco nie die baru start keje ari isnin aritu after 2 weeks kuarantin kena covid stage 1, ari jumaat lepas potong gelang n sabtu pagi boss wassup isnin 14 aribulan masuk keje, haku bgtau ngan laki haku kalo Rasa x sihat x sedap badan baik apply leave dulu sbb cuti die byk lagi tp die pun dlm.dilema agak nyer nak keje ke x nak tup2 die masuk jugak keje shift mlm...

haku hanya mampu doa yg baik2 utk dia, n laki haku bgtau kalo kena covid second time die berenti terus... die da ckp cmtu haku terus mcm stress tp haku risau pasal kesihatan n keselamatan die....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 12:15 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 17-6-2021 12:19 AM
star_karat replied at 16-6-2021 09:59 PM
Kenal sorang pompuan sebatang kara. Yatim piatu dari kecik takda adik beradik. Sedara pun sorang jer ...
aku ada PM ko..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
yang tukang pegang tu memang salute la..
berjaya dia bertahan dari rontaan lelaki tu..
nsib baik x de terlucut baju je seluar ke..
siap pakej dia lepuk2 kan kepala laki yg nak terjun sgt tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 16-6-2021 01:36 PM
kaum India. Tapi atas dasar perikemanusiaan. Mmg sedih sgt tgk video ni. mcm betul2 nekad.

betul.. memang dia dah nekad.. macam keseluruhan badan dah terkeluar dari tingkap.. sumpah i ngeri tengok video tu sebab i gayat.. tak bole imagine apa yang ada dalam fikiran dia time tu.. i harap dia dapat bantuan yang sewajarnya..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 16-6-2021 10:51 PM
Berpeluh2 kaki me'ols tgk video tu  
Mmg nekad habis dah tu. Kesian jgk bila mikirkan dia sebat ...

abang tu memang berani.. i nak tarik kucing kat luar tingkap pun berpeluh kaki tangan.. risau juga kalau abang tu terlepas pegangan.. tak sangka berjaya juga diselamatkan.. harapnya dia tak bunuh diri cara lain pula..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak sanggup tengok bideo
Sedih rasa hati

Takdak keje satu hal
Tapi sebatang kara tu paling perit
Penting utk ada wpun seorang manusia lain bersama utk bagi semangat hidup

Bila seorang jd sgt sedih hmm
Kesian dia

Kalau dia berjaya suicide mgkin dia lebih bahagia
Xtaulah apa nasib selepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 16-6-2021 03:06 PM
Dah beli tu awat tak guna?

Nanti sampai masanya lah....belum sampai masa lg...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerbrule replied at 16-6-2021 04:40 PM
You want me to help you to pull the trigger?

kahkahkahkahkahkah

Pull trigger dekat org lain dlu sebelum.diri sendiri
Buat mcm new zealand attacker dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 16-6-2021 04:34 PM
Kalo ada motor, guna la motor... Kalo xde motor guna la basikal apply jadik walker xperlu lesen  ...

timaksih krn info yg berguna..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list