Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12802
View
175
Reply

[Tempatan] Tertekan tiada pekerjaan, lelaki cuba terjun tingkat 11

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2021 09:13 AM | Show all posts
org cakap keja jgn memilih...masalahnya keja pun xdak..keja kilang warga asing dh conquer..nasib la
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Adrif replied at 18-6-2021 09:10 AM
terima kasih

harap2 diorang mau la kut. tengok requirement, macam diorang tak lepa ...

Klu yg bertugas cek ic, rekod pendaftaran ok lh blh duduk, aircond lg
Klu yg bertugas kt luar most of the time kena berdiri

Hmmm. Try je lh ye

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:32 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 18-6-2021 09:14 AM
Klu yg bertugas cek ic, rekod pendaftaran ok lh blh duduk, aircond lg
Klu yg bertugas kt luar mo ...

kan. lagi satu, kalau kerja kat pusat vaksin ni, balik rumah kena kuarantin diri ke?
diorang yang duk family besar macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 17-6-2021 11:06 PM
Owh. Rate lain plk ye

See....sape2 yg berminat apply lh

Maybe sbb ppv mega kot...nk kena handle lg ramai org...tp boleh double check je ngan management diorg psl elaun dan benefits...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:52 AM | Show all posts
Kita xduduk di tempat dia sedang berada ,situasi dia ,emosi dia.


Aku rasa kita xde hak sangat nak  menghina tindakan dia tetapi kita selamatkan dia supaya kita boleh naikkan semangat juang hidup dia.

Hidup ini mujahadah, berperanglah  dengan nafsu sendiri

lockdown ,PKP ni semua yg berpanjangan mmg punca manusia jadi  tertekan xdapat mencari duit.

Tak boleh kita nak PKP lama-lama...kena faham setiap manusia hidup pelru diteruskan

Sungguh kejam bila PKP ni dibiar lama dan meleweh mcm tiada akhirnya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:53 AM | Show all posts
Jahanam kehidupan manusia bila mereka disekat dari bergerak mencari rezeki mereka yang Allah janjikan itu.


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:56 AM | Show all posts
menteri,ahli politik dapat gaji lebat ,bil bil xperlu bayar ,ada driver....hidup senang-lenang walaupun bodo ,ini kehidupan manusia lain disekat


corona ni benda BARU


sekarang varian baru ,yg vaksin sebelum varian baru tercipta sudah xde immune terhadap varian baru ini.


kajian pun banyak harap org luar buat

kita Malaysia hidup mundur sekian lama sebab kita  serah buta-buta kepada ahli politik run the country

org-org istana pun hanya patung sahaja

patung bisu.

kalau diikutkan nak sebut setan bisu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 18-6-2021 09:13 AM
org cakap keja jgn memilih...masalahnya keja pun xdak..keja kilang warga asing dh conquer..nasib la

Betul....
Kfc pun dah amik orgvietnam....klu tak dulu blh lah bebudak yg tanak sambung study, keja kat kfc
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 12:35 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 18-6-2021 12:21 PM
Betul....
Kfc pun dah amik orgvietnam....klu tak dulu blh lah bebudak yg tanak sambung study, kej ...

x jumpa lagi org vietnam keja kfc..pandai ke dia cakap bm,bahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 18-6-2021 12:35 PM
x jumpa lagi org vietnam keja kfc..pandai ke dia cakap bm,bahaha

Kat kfc wangsamaju.....

Memula dorang letak kat kitchen....kekdg klu tak cukup org,dia jugak amik order....

Payah gak nk communicate.....english tak brp pandai....tapi sbb kfc byk set, senang tunjuk lah kannn
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 18-6-2021 12:38 PM
Kat kfc wangsamaju.....

Memula dorang letak kat kitchen....kekdg klu tak cukup org,dia jugak am ...

eh boleh kot komplen kot kt HQ KFC - kata johor corp punya. email said ckp kfc branch2 ni letak cashier x pandai BM. ak pun kdg2 bengang dgn tealive tmpat ak aritu, letak bangla yg hot tempered.dia yg salah dengar ak mintak hot jd cold. nk marah ak balik. sebaik xde dah budak tu. mmg muka mencuka je. pastu ada la bdk Malaysian. tp cm kejap je. maybe owner branch tu jenis sesuatu kot.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah habih fikir ni sampai nak bunuh diri. Nasib baik la yg penyelamat tu tak terjatuh sekali.
Mmg kesian la kat org yg tak dpt cari kerja waktu pandemik ni. Yg aku menyampah netizen yg sedap mulut je komplen "kau sihat tubuh badan bukan alasan tak dpt cari duit". Habih tu kalau dah gi interview merata pun masih tak dpt rezeki pekerjaan mcm mana. Tak semua org ada rezeki sekali interview terus dpt kerja. Sedangkan hari2 nak hidup kena ada duit utk byr komitmen dan untuk makan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 02:22 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 18-6-2021 12:38 PM
Kat kfc wangsamaju.....

Memula dorang letak kat kitchen....kekdg klu tak cukup org,dia jugak am ...

owh alkisahnya
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Adrif replied at 18-6-2021 09:32 AM
kan. lagi satu, kalau kerja kat pusat vaksin ni, balik rumah kena kuarantin diri ke?
diorang yang ...

Kenapa nk kuarantin
Semua yg dtg utk divaksin kan negatif
Ada ke yg dtg positif covid

In fact Klu pnh positif pun gap 3 ke 6 bln br blh dptkn suntikan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:44 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 19-6-2021 12:37 AM
Kenapa nk kuarantin
Semua yg dtg utk divaksin kan negatif
Ada ke yg dtg positif covid

ohh.. ok ok, saya tak tahu. terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 19-6-2021 12:37 AM
Kenapa nk kuarantin
Semua yg dtg utk divaksin kan negatif
Ada ke yg dtg positif covid

ada je yg x declare ada yg category b, baru buat swab. tapi dtg juga appointment vaccine. yg baru discharge seminggu dr pusat quarantine ada. mcm2 jenis org yg dtg.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list