Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2829
View
28
Reply

Eyka Farhana Terlepas Peluang Glamour Di Indonesia

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-6-2021 01:08 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon, Eyka Farhana terpaksa membatalkan pembabitannya dalam drama Pretty Little Liars musim kedua yang dijadualkan memulakan penggambaran pada 25 Jun ini di Indonesia.


Eyka berkata disebabkan Covid-19 dan beberapa kekangan lain, watak Ema yang dipegangnya dalam musim pertama drama itu harus digantikan oleh pelakon lain.




Foto: IG




"Kalau ikutkan rancangan asal, saya berangkat ke Indonesia pada 1 Jun lalu dan menjalani kuarantin selama 14 hari sebelum memulakan penggambaran.


"Namun, disebabkan Covid-19 dan ada drama lakonan saya di Malaysia yang masih tertangguh, saya terpaksa batalkan pembabitan dalam drama itu sekali gus watak saya kena digantikan oleh pelakon lain," katanya kepada Harian Metro.


Tambahnya, pihak produksi drama bersiri itu  yang diadaptasi daripada drama dengan judul sama dari Amerika, juga sudah mempersiapkan beberapa keperluan.




  



"ihak produksi sudah menyiapkan permit kerja dan visa. Namun, saya juga risau sekiranya ke sana (Indonesia), bagaimana pula saya nak selesaikan penggambaran drama di sini yang bakinya tinggal baki beberapa saja lagi.


"Lagi pula, drama yang saya lakonkan di tanah air sudah ada tarikh tayangan. Jadi, saya tak mahu timbul pula masalah lain nanti," katanya.




  



Eyka juga meluahkan kekecewaannya dan berkongsi mengenai kerugian yang dihadapi.


"Memang ada rasa kecewa juga, tapi saya fikir positif dan menganggap mungkin ada rezeki lain buat saya," katanya.


"Kalau bercakap mengenai kerugian, rasanya benda paling rugi adalah saya tak dapat nak teruskan rancangan untuk kembangkan nama saya di Indonesia.


"Satu lagi, pihak produksi juga terpaksa teruskan penggambaran kerana mereka perlu ikut skrip dari jalan cerita asal. Jadi, mahu atau tidak, mereka terpaksa cari pengganti saya untuk watak Ema itu," katanya.


  



Selain Eyka, drama Pretty Little Liars dibintangi Shindy Huang, Anya Geraldine, Valerie Thomas dan Wulan Guritno.


Terbaru, drama lakonan Eyka iaitu Budak Tebing 2 akan mula bersiaran di TV3 untuk slot Lestary pada 18 Jun ini, setiap hari Rabu hingga Sabtu, jam 9 malam.


  



Drama popular arahan Feroz Kader itu turut dibintangi barisan pelakon lain seperti Aedy Ashraf, Bella Downna, Firdaus Ghufran, Adam Lee dan ramai lagi. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik! Xpela duk sini saja Akhyar pun kat sini kan!
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik tp Sweet qismina lagi popular dr dia.. Eww
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
halah x best le x dek dia dlm season ke 2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:34 PM | Show all posts
kan .... i lagi suka tengok eyka nie berlakon dari si sweet tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
msamyrazi replied at 16-6-2021 02:34 PM
kan .... i lagi suka tengok eyka nie berlakon dari si sweet tu.

I speku sweet lagi terkenal sbb jenis easygoing and banyak cakap while eyka ni sejenis kalau kat tempat baru dia diam je dan jawab bila ditanya... Itu i judge dari luaran lah entah ye entah tak
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:56 PM | Show all posts
tak pernah tengok pulak pretty little liars versi indo ni.
iols hanya tengok trailer jah... takde la menarik sangat tapi sudah pasti terang lagi bersuluh lagi berkualiti dari drama yang masih gigih nak ambil hero kertu muka berlubang tu jadi hero.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin cantik adik sorang nie
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:08 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 16-6-2021 02:56 PM
tak pernah tengok pulak pretty little liars versi indo ni.
iols hanya tengok trailer jah... takde  ...

tu laa dlm byk2 hero..
hero muke berlubang kertu mengacip tu jgk ygg pengarah ni berkenan..
dh la ckp pun mcm bebong je.. gelii aihh.. trus tuka netflix
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:11 PM | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 16-6-2021 03:08 PM
tu laa dlm byk2 hero..
hero muke berlubang kertu mengacip tu jgk ygg pengarah ni berkenan..
dh l ...

itu lahh... haiyooo... tutuppp TV...

lepastu lontar kot tingkap... kambuih belakang rumah bagi mampoih pokok2...

tak pepasal sebab satu pilihan casting yang salah maka terus rosak alam sekitar di bumi hinnie yang sudah sedia nazak...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia cantik tp entah la cepat rasa bosan tengok dia bercakap..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni cannnnntik betul.   Tapi tak ada aura.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Antara pelakon muka siap mcm Jue Evans

Dah putus dgn Matyad kah
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Rugi besar. Patut fly awal2 lg. Lepas dkt bali. Bukan senang nk tembus pasaran sana
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
msamyrazi: kan .... i lagi suka tengok eyka nie berlakon dari si sweet tu.


Sweet tu jenis fake gitu mulut manis manja2 . Kalau i mmg xsuka org mcm tu. Tp jenis senang dekat. Eyka ni jenis jujur agaknya jenis kurang ramah . Lawa pon jauh bertiang2 dari sweet tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 09:04 AM | Show all posts
Rugi. Market Indon sgt besar banding market Msia.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
mesti dia pikir kalau dia pergi, susah nak masuk malaysia balik. kalau job offer kat indonesia banyak maybe dia consider nak pergi jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 17-6-2021 07:07 AM
Rugi besar. Patut fly awal2 lg. Lepas dkt bali. Bukan senang nk tembus pasaran sana

artis sana masuk sini senang je. kita masuk sana punya susah. even artis indon grade biasa pun senang masuk meletop lell.
tapi market sana sgt untung sbb banyak production, filem etc. tengok jelah mcm bcl itu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik die nie....awal2 belakon dlu ingatkan adek fazzy...macam iras2 fazzy di situ.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Syg lah die x de.. suka gak dia ni walaupon nampak cam sombojg2 sket kat luar.. tp ok lah.. x kan tetiba nak sengih2 mcm sweet tu pulak..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list