Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9507
View
111
Reply

[Tempatan] Klinik swasta diserbu KKM sebab bagi Imervectin untuk rawat kobid,Belas-Onn tersenyum sinis

[Copy link]

Author: JohnyEnglish    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Cece1234 replied at 16-6-2021 03:44 PM
Hahaha bodo..ibarat ttiap pagi makan panadol kat umah siap2 supaya nnti kat opis xsakit kepala..ki ...

Tgk vid doc mna ntah bgtau ivermectin ni ujian klinikal nk buat pn sbb utk merawat bkn mencegah... sbb ada org igt bleh amek ivermectin ni konon xnk bg covid jangkit kt dia...ctu pn dh salah pahaman... baik makan habbatussauda n supplement lain je klu utk mencegah apa2 sakit pn
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 16-6-2021 03:53 PM
yg dia rawat tu mmg betul pesakit positif covid-19 ke? sebab setau aku dah positif mmg berangkut l ...

Yg pesakit covid swab swasta then quarantine rumah mmg xde gelang. Boleh kesana sini... maybe dieorg amek inisiatif dptkan rawatan lain or klinik ni.. kalau nak tunggu kkm mmg lamberttttttt la...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:26 PM | Show all posts
kelayakannya........ dia layak beri pendapat kedua lerrr apabila di minta oleh pesakit utk berbuat demikian....


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


http://integrativemedicinemalays ... arid-bin-che-ishak/
AIMM Committee Member, Dr Amir Farid Bin Che Isahak
Dr Amir is a Consultant Obstetrician/Gynaecologist who has since switched his practice to Anti-Aging, Aesthetics and Holistic Integrative Medicine. His current interest is Hormone Optimization and the Reversal of Chronic Diseases, especially diabetes.
He received his basic Medical Degree from the University of Queensland (Australia), and his specialist qualifications are from the National University of Singapore and the Royal College of Obstetricians & Gynaecologists (London).
To pursue his interests in Anti-Aging, Aesthetics and Holistic Integrative Medicine, he attended many Courses locally, and in China, Taiwan, India, Bulgaria, Italy, France, Singapore as well as those conducted by Korean, Australian, German, British and US Trainers locally.
He learned qigong from many masters and is now a respected Qigong Master. Dr Amir has been actively promoting the health benefits of qigong to the Malaysian public over the last 2 decades. He has been conducting Holistic Health and Qigong Seminars for the public regularly for the past 15 years.
He was a Health Columnist for a local newspaper for 10 years, and is a regular Speaker at Scientific and Health Conferences.

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:28 PM | Show all posts
mawarika replied at 16-6-2021 04:23 PM
Yg pesakit covid swab swasta then quarantine rumah mmg xde gelang. Boleh kesana sini... maybe dieo ...

swasta mane tu sbb setau aku la, even swasta swab test positif mmg swasta tu kene refer terus ke KKM. sbb kawan aku penah buat swab test ni.  dia pegi 1 meeting ni, skali tu sorg ahli meeting tu positif tp tak ngaku yg die penah hadir meeting tu (takut kene kecam kesana kesini kot) so dia amek inisiatif swab sendiri. tu yg kkm dtg rumah die angkut die gi kuarantin, pastu ahli isi rumah lain kene swab dan kuarantin gak. melainkan kalau klinik ni offer swab test pastu suruh rawat pakai ubat cacing tu je kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:29 PM | Show all posts
aechae replied at 16-6-2021 04:21 PM
Tgk vid doc mna ntah bgtau ivermectin ni ujian klinikal nk buat pn sbb utk merawat bkn mencegah... ...

pencacai jumlah tak ramai lepas tuuu hanya pandai pot pet pot pet mcm tin kosong tarak isi , errr nak boleh yakin kan sapa maaa melainkan geng2 korang sundrik lerr aje.... lepas tu MN plak manyak bebenorrrr, sudahnyaaaa dua tiga org je laaa yg dok sokong sesama sundrik
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 16-6-2021 04:21 PM
Tgk vid doc mna ntah bgtau ivermectin ni ujian klinikal nk buat pn sbb utk merawat bkn mencegah... ...

Seingat saya on-off dulu pernah repiued kat member bakingsoda kata ivermectin ni boleh mencegah from jangkitan covid. Dia tak betulkan pun statement tu lepas kita tegur
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:32 PM | Show all posts
mawarika replied at 16-6-2021 04:23 PM
Yg pesakit covid swab swasta then quarantine rumah mmg xde gelang. Boleh kesana sini... maybe dieo ...

kann, yg KKM panas punggung tak kena gaya tunjukkan pangai tak suka pesakit covid sembuh segera ler tuh
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 16-6-2021 04:28 PM
swasta mane tu sbb setau aku la, even swasta swab test positif mmg swasta tu kene refer terus ke K ...

Dulu ya kkm pantas angkut kat rumah. Tapi skg mmg lambat atau xdtg langsung. Pengalaman sendiri. Mmg hospital swasta dpt result positive refer kkm.. kita call berkali kali kkm time tu still xdpt. Bila dpt call soh drive sendiri ke hospital. Sbb tu skg byk kes mati kt rumah.



Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 16-6-2021 04:29 PM
pencacai jumlah tak ramai lepas tuuu hanya pandai pot pet pot pet mcm tin kosong tarak isi , errr  ...

Yelah citer tred lain komen kt tred cni kan...nk membuktikan MN ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:36 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 16-6-2021 04:39 PM

doktor tu pakar kaw kaw, dan dia banyak penyokong tuuu di merata negara bukan kat malaysia saja maaa , selama ni contact dia tersangat lah manyakkk nyaaa memandangkan dia involve dalam berbagai conferences dan pandai mengutarakan idea dan pendapat , nak banding dgn DG yg cuma pandai baca info ringkas kat PC....errrr lebih baik kerajaan dengar cakap doktor pakar tu lerr kalau tak nak persepsi orgramai di luar sana merudum terhadap kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:38 PM | Show all posts
aechae replied at 16-6-2021 04:35 PM
Yelah citer tred lain komen kt tred cni kan...nk membuktikan MN ke?

aku yg komen korang banyak MN kannn kerana kau dah terrrr bukak rahsia kau sundrik sebelum ni ..... kesiannn attention seeker tak cukup kasih sayang
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 16-6-2021 04:32 PM
kann, yg KKM panas punggung tak kena gaya tunjukkan pangai tak suka pesakit covid sembuh segera le ...

Masalah kkm kalau buat swab tak teratur dan abaikan aspek keselamatan netizen. Baik baik ko tak jangkit covid.. sekali pegi swab kkm nasib tak baik mmg boleh jangkit. Aku dah buat complain tp complain aku mmg tak sampai atas.. yela.. rakyat marhaein aje..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 16-6-2021 04:29 PM
Seingat saya on-off dulu pernah repiued kat member bakingsoda kata ivermectin ni boleh mencegah fr ...

Amek sumber dr negara lain lh kot...
Yg KKM nk buat trial ni pn utk merawat yg stage 3,4 je kn? Yg dlm icu...klu utk kes doc ni dia bg kt klinik je mkna nya patients dia tu yg stage 1,2 je lh kot...yg kuarantin sndri kt rumah. Tp utk pndai2 ajar org mkn konon kata utk mencegah i rsa tu sgt x patut, lg2 klu ia dtg dr bkn seorg doc pn (on-off)
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:39 PM | Show all posts
mawarika replied at 16-6-2021 04:33 PM
Dulu ya kkm pantas angkut kat rumah. Tapi skg mmg lambat atau xdtg langsung. Pengalaman sendiri. M ...

sekarang nih doktor pakar tu mengetuai pergerakan menentang KKM ler tuh, bukan dia sorang saja, ramai lagi doktor2 yg turut menyokong dia tuh yg akan support dia kaw kaw kalau KKM heret dia ke mahkamah  .
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu bukan ada sekor poremer cakap FDA dah luluskan penggunaan ubat ni utk rawat kobid? Dlm berita ni FDA blm luluskan pun..lulus utk ujian klinikal saja
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 16-6-2021 04:38 PM
aku yg komen korang banyak MN kannn kerana kau dah terrrr bukak rahsia kau sundrik sebelum ni .... ...

Pusing lh slagi boleh ye dak? Mcm x biasa
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 16-6-2021 04:26 PM
kelayakannya........ dia layak beri pendapat kedua lerrr apabila di minta oleh pesakit utk berbuat d ...

Adik arwah hajah illani bekas mp tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:44 PM | Show all posts
kerajaan nak tenggelam dalam titanic dgn DG ke atau nak raih support dari org yg banyak pengaruh macam doktor pakar itteww ?  DG sekarang nih dah jadi liabiliti pada kerajaan , tapi doktor pakar tu lagi di sekat dia lagi akan ramai menyokongnya laaaa kannn ....

So muhyidin kalau cerdik akan ambil doktor pakar tu ler utk bantu dia pulihkan kembali pandemik di malaysia, secara tak langsung persepsi orgramai terhadap muhyidin pun akan jadi lebih baik apabila keadaan pandemik terkawal
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ubat tu ubat disahkan oleh WHO ? so apa masalahnya , kalau orang ikhtiar ? Mungkin perut dia byk cacing kerawit?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 16-6-2021 03:02 PM
Konsep ubat n vaksin pn xphm kn org gini? Klu dh nk guna utk rawatan tggu dijangkiti lh bru mkn, x ...

yes... ramai yg tk paham perbezaan antara ubat & vaksin... let's say Ivermectin berkesan sembuh covid19, tp bole confirm ke sekali amik ivermectin, tk kena covid dh??? jika sembuh covid,  pasti kah tak ada side effect negative?

bkn tu jer... ramai tk tau beza antara bacteria, virus & cacing ...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list