Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9525
View
111
Reply

[Tempatan] Klinik swasta diserbu KKM sebab bagi Imervectin untuk rawat kobid,Belas-Onn tersenyum sinis

[Copy link]

Author: JohnyEnglish       Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2021 12:54 AM | Show all posts
blastoff replied at 17-6-2021 12:42 AM
oxygen therapy tuuu dah terbukti dapat menyebabkan keracunan oksigen hingga boleh membawa maut ... ...

Clinical trial pesakit icu pon bagi standard care oxygen, fluids, antibiotics, vitamin c, zinc + ivermectin. Bukan masuk ivm sahaja terus magik.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 01:11 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 17-6-2021 01:13 AM
cikmouse replied at 16-6-2021 10:00 PM
Iols tertunggu2 gak komen dr cuols nieeee...

mana  boleh presecribed untuk Covid-19 lagi, sebb ubat ni untuk kegunaan lain anti parasites.
dan kalau nak guna secara besaran seperti kes Covid-19 - kena buat clinical trial dulu, as KKM buat la ni , betullah. KKM tu buat ikut lunas undang undang tu.

so pada i , memang doktor ni kena lah sebab mana boleh presecribed org yg dah ada Covid 19 ( sepatutnya di hospital atau kuarantin kan kat rumah if tak bergejala???? ) so ....kenalah dengan pihak berkuasa.

tang kelulusan doktor ni - okay je dia bukan Family physician atau GP lah in england  dan dia bukan MMed internal physician dalam Malaysa nyer system pun macam pakar perubatan.

dia  pakat sakit puan and i tak tahu dia practising lagi ke tak , tapi ditulis RCOG kat situ. wallahuallam.

hal ni tak payah debate dah, i think kalau org tu wise and memba isu yg sama ttg ivermectin and tahu dah apa yg dinamakan evidence based medicine , the databases benda ni kinda straight forward dah, tak ada isu dah hal KKM  and ivermectin ni.

so i refrain from debating ape ape , lagipun pihak KKM tu dah betul dah.

peace!!!


Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 05:14 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 16-6-2021 04:16 PM
KKM kalah? Undang2 malaysia xbenarkan lagi penggunaan ivermectin sebagai ubatan merawat atau mence ...

Kena tutup klinik takpe lg. Bukak pakai proxy. Kalau kena tarik lesen nak praktis lagi haru
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
x da kajian..x da kajian..
buat la kajian..nk tunggu apa lagi..
lagikan vaksin covid 19 pun kajiannya jap je..dh lulus ..




Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:12 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 16-6-2021 04:04 PM
memang ada kumpulan (antivaxx) yang tentang kkm walau apa pun kkm buat..ibarat malaysia saja yan ...

kat sini..lebih terbuka..
kat fb.. kureng sikit..
syabas forum cari.. terbaikk
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 16-6-2021 03:53 PM
yg dia rawat tu mmg betul pesakit positif covid-19 ke? sebab setau aku dah positif mmg berangkut l ...

ala..mgkin guna runner.. x pun sedara mara yg x positif dan x dikurantin.. tolong belikan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
FDA ..FDA.. sapa tu.. itu bkn ke amerika punya standard.. kita tertakluk kpd itu ke..kiranya kita x merdeka la..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Dr bongok ni pandai2 guna benda yang belum diluluskan. Terang2 dia takde etika.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Lps ni tarik balik je lesen dia.papa jadi kat patient dia sehelai sepinggang
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
ciklahcuteII replied at 17-6-2021 06:08 AM
x da kajian..x da kajian..
buat la kajian..nk tunggu apa lagi..
lagikan vaksin covid 19 pun kaji ...

Kan kkm tengah buat clinical trial kat sg buloh tu. Yang doktor ni tak menyempat2 nak guna dah kenapa?  Kalau ikut blastoff tu semua benda dia suruh ambik kecuali vaksin..ada kajian takde kajian belakang cite. Kalau apa2 jadi karang yg hadap doktor2 kat spital tu jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 17-6-2021 06:42 AM
Dr bongok ni pandai2 guna benda yang belum diluluskan. Terang2 dia takde etika.

Tu pun ada yg sokong..tak faham betul.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
ilacantik replied at 16-6-2021 02:56 PM
Cousin meols dgn bangganya bagitau sheols dah stock up Ivermectin kat FB. Lepas tu sibuk pungpang2 k ...

Pesan kat dia makan kena sebungkus baru bkesan.setakat sebijik je..mampos ler sheol kena kobid
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Wassap replied at 16-6-2021 03:16 PM
Tak ada yg illegal pun, ia bukan kategori racun

Illegal bagi kat manusia lah bongok.kat haiwan bokehlah
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:25 AM | Show all posts
iman_kasih replied at 17-6-2021 07:21 AM
Tu pun ada yg sokong..tak faham betul.

Rakyat kita especially melayu memang macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
berkesan x ubat tu? x ujian klinikal, berani nk guna? baca jugk yg antivaks claim ubat ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
klu betul. la dakwaan dr ni,  dr hisham jawab la,  jgn asyik dok bagi numbers je, selangor kes hari2 ribu, dah dua tahun, dok bgi numbers ja, apa guna la
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:07 AM | Show all posts
toxicated replied at 17-6-2021 05:14 AM
Kena tutup klinik takpe lg. Bukak pakai proxy. Kalau kena tarik lesen nak praktis lagi haru

Tarik lesen ni sgat jarang berlaku di tanah air, paling teruk pon suspended 6 bulan, warning gitu2.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:18 AM | Show all posts
Bukan semua org vley amik vaksin pun. Ai ni baru ja 90% pulih dari alergik. Seksanya. Kulit gatal ,luka , muka bengkak serupa baru buat plastik sergeri . Seb baik pakai mask , org tak nampak Ada claim katanya imervectin ni stop covid dari trus mengganas dlm badan , hope betullah. Ada sinar harapan.  Tak sabar tunggu hasil kajian kkm.


How is Ivermectin thought to work on COVID-19?
  • For the SARS-CoV-2 virus to make you sick, it has to first infect your cells.
  • Then while inside the cell, the virus makes heaps of copies of itself, so it can spread around your body.
  • The virus also has ways of reducing the way your body fights the infection.
  • During the infection of the cell, some viral proteins go into the cell nucleus, and from here they can decrease the bodys ability to fight the virus, which means the infection can get worse.
  • To get into the nucleus the viral proteins need to bind a cargo transporter which lets them in.
  • Ivermectin can block the cargo transporter, so the viral proteins cant get into the nucleus. This is how the scientists believe Ivermectin works against SARS-CoV-2 virus.
  • By taking Ivermectin, it means the body can fight the infection like normal, because its antiviral response hasnt been reduced by the viral proteins.


https://www.drugs.com/medical-an ... oronavirus-3535912/


Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
ilacantik replied at 16-6-2021 02:56 PM
Cousin meols dgn bangganya bagitau sheols dah stock up Ivermectin kat FB. Lepas tu sibuk pungpang2 k ...

Kawan aku pun sudah post kat fb. Dah stock up katanya. Ada plak yg tanya kat mana nak beli.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:59 AM | Show all posts
Wassap replied at 16-6-2021 06:08 PM
Hitler Hisham pakar penyakit berjangkit kew, U mana

tak dengar pulak dia ada bukak klinik sukati prescribe ubat cacing utk kuda

nyaris prescribe ubat cacing, kalau boleh agaknya dia suruh kita qigong je di rumah boleh la hembuskan virus tu ke tengah lautan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list