Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
5910
View
81
Reply

[Tempatan] Abis la Abah-Tengku Razali mintak Raja2 Melayu lantik PM baru

[Copy link]

Author: JohnyEnglish    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 16-6-2021 03:03 PM
then ape masalah remain je dgn PM skrg..
dh stabil nnt ,korg nk buat pru ke.. buat langkah seharton ...

Remain org xde function? Bawah 4000 kes nak longgarkan segala benda. 4k tu still byk lagi. Kalau dah xde daya upaya nak turunkan kes baik turun cara terhormat dan bagi org lain. Kes memang tak boleh turun mendadak tapi usaha nak turunkan tu perlu ada. Apa dia buat selain jadi bapa perutusan tak sudah2?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 16-6-2021 02:54 PM
So letak PM baru so kes turun...????

Kes takkan boleh turun mendadak. Masalahnya apa usaha dia nak turunkan kes? Bukak tutup bukak tutup sampai AJM. Perutusan yg dia buat pun tak menampakkan keseriusan dia nak mengawal kes kat Malysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu kabinet tu tukar lah...menyampah tengok hari2 kat TV tapi habuk pun tadakkkk....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanya species bodoh jer nak suh kekal kan Abahcow muka sembab tu...makan gaji buta agaknye....rupa2 nye diaorang bergaduh sesama menteri...MOH nak lockdown lama dulu dah warning tapi Abahcow n Assholemin taknak ...skrg br nak lockdown tapi berlubang2...tengok jer lah plan yg si sembab tu announce smlm....celaka nak mampusss....eh sumbat jer lah masuk penjara...aniaya rakyat betul..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak zahrin ckp kerajaan abah ni kerajaan yg tade idea. Betul lah tu. Mmg mcm x ada idea.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:03 PM | Show all posts
tempias kesan daripada pangkahan 09052018. Maka merasalah jelata semua. Hmm....nak baut camne melainkan dengusan dan  keluhan etc.

Sabar jelah dulu. what else to do. Isu Covid19 lebih kritikal ni.
isk ...6000 to  4000 - then to 2000 average per day
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 16-6-2021 03:03 PM
then ape masalah remain je dgn PM skrg..
dh stabil nnt ,korg nk buat pru ke.. buat langkah seharton ...

Bodoh tknk mampoihhhh kat dalam gua nun....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Boring ku li ni lah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:48 PM | Show all posts
Ku Li ni kesian.. selalu kena kencing dgn geng umno sendiri... asal ada krisis kepimpinan umno je nama dia kena petik.. tapi bila pemilihan haram berapa kerat je yang backup dia... elok pencen terus.  Ni kang ada petik nama dia jadi PM pastu kena sailang macam biasa...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya yg tanya kalau tukar PM kes turun ke. Psal tu la hidup melayu x maju. Takut dgan perubahan. Masih ditakuk lama.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bg idea pun org tua jgk. Org muda tak berani ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 16-6-2021 03:03 PM
then ape masalah remain je dgn PM skrg..
dh stabil nnt ,korg nk buat pru ke.. buat langkah seharton ...

Dia terbukti penipu, x ada integrity, x boleh dipercayai akan laksanakan apa yg dia rancangkan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 16-6-2021 03:15 PM
kalau letak PM baru hari ni, the next day dah boleh balik kampung ke? #sistanyaje

Boleh lah. Ko tak nak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 16-6-2021 03:25 PM
Apa jaminan kalau PM baru masallah akn selesai?

Jaminan nya kalau simpan abah chow, masalah tak selesai. Jom la kita lantik kabinet beruk. Kalau masalah tak selesai pun it's ok sebab bagi makan pisang ja. Banyak boleh jimat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:26 PM | Show all posts
tungkai replied at 16-6-2021 02:54 PM
So letak PM baru so kes turun...????

kalau PM baru ada tulur kata full lockdown no economy xtvt ...
insya Allah boleh...
otherwise hadaplah PKPPPP sampai AJM...

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tua2 tu, lebih pk camana nk dpt husnul khotimah bila nk mati nanti.. Bwk2 la tobat & tambah ibadah..
Aku benci politaik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah atok pun pilih ku li nk bekerjasama.....mungkin faktor KEJUJURAN. Dulu atok pilih jaydeetee (read si sembab)kena belot. This time atok pick rakan partner dr sskjp plak. Sskjp kan berpuak, jarang BELOT.aku sokong jah mana2 pun.hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:39 PM | Show all posts
rashiman replied at 16-6-2021 02:57 PM
bolehlah lantik Tengku Razaleigh Hamzah sebagai PM interim

Setuju! Kita tgk pulak secekap mana dia handle covid, perform ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:43 PM | Show all posts
Rasa2 YDPA tak boleh pecat PM

PM boleh jatuh kalo
- kalah undi tak percaya
- sendiri letak jawatan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 16-6-2021 06:49 PM

Setuju je kuli jadi pm..dah sah2 Mahiadin tu pm plg gagal dlm sejarah
Studio_20210528_212627.png
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list