Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
19578
View
280
Reply

Mulia Hati Ibu Neeelofa, Beli 3 Ekor Ayam Agih Kepada Tukang Sapu

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-6-2021 05:37 PM | Show all posts |Read mode
Ibu Neelofa, Datin Noor Kartini berkongsi rezeki bersama tukang sapu sampah yang bekerja di kawasan TTDI.


Noor Kartini menyediakan dua menu iaitu roti bakar dan kari ayam dan bungkusan tersebut diedarkan kepada 40 individu.




Foto: IG




Berkongsi di Instagram, untuk menyediakan juadah kari tersebut, dia telah membeli sebanyak 3 ekor ayam.


"Wow periuk besar hari ini. Aunty Tini beli 3 ekor ayam. Kita kongsi rezeki, mesti mereka gembira," katanya.




Foto: Gempak




Aunty Tini juga sempat berkongsi beberapa gambar tukang sampah yang tersenyum menerima bungkusan makan serta sampul duit raya.


Mulianya hati ibu Nelofa ni kan?


  





Sejuk sikit hati netizen selepas isu Kartini yang didakwa menghina Raja Berpelembagaan negara ini. Tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:46 PM | Show all posts
mewangi terussssss....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:47 PM | Show all posts
Eh, x sucikan la atitude ko tu.
Ttp x suke.
Blah la weh
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Muliakan.hati.mak nelopa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:50 PM | Show all posts
masa untuk sucikan diri ... maybe produk2 nye terkesan sungguh dek termakan perangai masing2 ... or nk keluarkan produk bru ... gituhh
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:52 PM | Show all posts
wah kurlast theyols punya MO penyucian yang terbaru...

jangan lupa ya, hasil derma itu semua adalah dari duit stockist2, agen2, suri rumah serta pelajar2 yang terdesak beli produk dia untuk jual kembali dengan janji manis untung berlipat kali ganda... belum di kira yang dah terkambuih...

fight me...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah.. tq aunty Tini
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ya sekrg setiap sedekah kena post Kat ig. Bkn iols kata dia ni tapi bila iols tgk ig marhaen pun sama sambil sedekah sambil merekod.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:00 PM | Show all posts
Selalu masak byk2 kan..

Baru hari ni ker kongsi rezeki dgn stranger?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak gi mekah utk sucikan diri tak dapek...buatla juadah 3 ekor ayam utk sedekah...terharu iol
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 16-6-2021 05:52 PM
wah kurlast theyols punya MO penyucian yang terbaru...

jangan lupa ya, hasil derma itu semua adal ...

Tapi ayamnya 3 ekor je dud...  

Marhaen yg sedekah diam2 lagi banyak dr tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemain ya memuji suaminya.. satu keajaiban.. gituu..

Laki korang2 takde yg keajaiban ke.. keke
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:09 PM | Show all posts
Cik_jantung replied at 16-6-2021 06:05 PM
Tapi ayamnya 3 ekor je dud...  

Marhaen yg sedekah diam2 lagi banyak dr tu...

aah tu la... iols malas nak pertikai yang 3 ekor ayam tu sebabnya benda mulia khennn menderma.. soo kena la puji2 gittew sambil lupa yang duit2 tu dari sape lagi kalau bukan agen2, suri rumah, yang dah terkambuih
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosannazmia at 16-6-2021 06:15 PM

Mulia semulia hati dek saiful buka thread yg baik2 utk jah n mak nye.. elok lah kita bukak thread yg menwarwarkan kesah kemoliaan n keikhlasa insan2 dr pasir mas ni.. semuga beliu n jah terus istiqomah berbuat kebajikan .. gituuhhhh ahkak menadah doa .

P.s :yaaaa ammpoonnnn typosss sekian alamm!! Koserh lah nak edit.. asal naip je typos asal naip je typos. Jari i kurus sgt keypad yg mok tula pasal memanjang typos dlm cari ni kena edit memanjang ..koserhhh
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:13 PM | Show all posts
Mulianya hati mama..rugi sy x terpilih jd menantu..klu x sy boleh tolong packing roti canai kuah kari..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Post jangan tak post...nanti orang tak tau pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat 3 ekor kira dah 'suci' ke???????????????????????
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 16-6-2021 06:13 PM
Mulianya hati mama..rugi sy x terpilih jd menantu..klu x sy boleh tolong packing roti canai kuah kar ...


Dek boom , anak dara dia ramai lagi leh ler masuk jarum
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam artikel tulis roti bakar.... tapi gambar cam roti canai?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang je nk bodo-bodo kan masyarakat..
Masyarat pun bodo-bodo percaya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list