Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
19585
View
280
Reply

Mulia Hati Ibu Neeelofa, Beli 3 Ekor Ayam Agih Kepada Tukang Sapu

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kaseh80 replied at 16-6-2021 06:14 PM
Setakat 3 ekor kira dah 'suci' ke???????????????????????

suci tak suci, ikhlas tak ikhlas biar kita serahkan psdaNYA....kita cuma raikan kebaikan...

Agama iteww mudah kheunz?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik_jantung replied at 16-6-2021 06:06 PM
Kemain ya memuji suaminya.. satu keajaiban.. gituu..

Laki korang2 takde yg keajaiban ke.. keke

Kalau betul dapat adik baru yang lebih muda mantap tentu bertambah keajaiban.

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam dengar radio kisah orang arab jahiliyah. Amalan masyarakat mereka antaranya bertanding minum arak. Sape yang dapat minum bilangan gelas paling banyak tanpa rasa tingtong dikira pemenang. Pemenang akan sembelih unta dan sedekah daging kepada orang miskin. Orang yang menang tu merasa gah dan megah sebab dah la menang pastu sedekah kat orang pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Golongan ni kalau sedekah seposen dekat org miskin pun satu dunia tau.. Sedangkan ada banyak org kat luar sana tak henti menderma atau bersedekah hari secara diam siapa pn tak tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 16-6-2021 07:02 PM
40 orang share 3 ekor ayam?

Mcm kuah roti jala jela ni.. hehehe.. sorg dptlah bberapa ketul kecik ayam tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
betapa sialnya sikap macam ni.dah buat taik sekarang masa mensucikan diri plak.hilang terus bongkak korang kan?

dah bersih buat lg peel menyakitkan hati
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rajinnye masak..  alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg nak kena bagitahu satu alam ke buat baik.Dah dah la taksub dengan clan budu nie.Btw aii peminat budu tapi bukan caln budu nie
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Katalan ayam dipotong 12..3 ekor barundaoat 36 ketul..
Tak cukup 40 bekas.

Aku bukan nak mempertikaikan amal sedekah org lain.. Tapi kiraan matematik tu mcm tak betul pulak.

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:04 PM | Show all posts
Cik_jantung replied at 16-6-2021 06:05 PM
Tapi ayamnya 3 ekor je dud...  

Marhaen yg sedekah diam2 lagi banyak dr tu...

3 ekor dh potong2 jd byk mne jela tu..huhuhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 16-6-2021 09:42 PM
3 eko ayam + 3kg kentang + 3kg keledek.
Kuah rotik jala kekdahnya.
Chuols tau apehh?? Chuols bo ...

Xda plak folower dia nk backup cakap nasib baik x buat kuah kari taruh kaki ayam n leher ayam...bg 3 ekor ayam ptong kecik2 mewah dh tu byk isi
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
3 ekor ayam utk 40 pek makanan.. 3 ekor baru brapa hengget.. ya ya.. harga bukan ukuran.. berapa ekor bukan ukuran yg penting ikhlas gitcheww..tapi bila di war2kan pemberian tu mcm kelakar dgr 3 ekor ayam sahaja.. mungkin ayam organik.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayam belanda kot....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
deyy acikk podahh
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah kot.. 30 ekor kot.. xkan la 3 ekor jer... Hurmm..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
"ada sapa nak 3 ekor ayam...dgn syarat aku pukui kapla hang dgn selipar jepun...amacam"???-
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik_jantung replied at 16-6-2021 06:06 PM
Kemain ya memuji suaminya.. satu keajaiban.. gituu..

Laki korang2 takde yg keajaiban ke.. keke

Aku baca pun malu. Memory fb yg lama2 klu timbul skrg aku selalu rasa pehal aku post mcm ni dulu. Padahal xde la jiwang2..share share je..klu post mcm ni xtau mana nk sorok muka.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Damage control
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:34 PM | Show all posts
sarah82 replied at 16-6-2021 10:42 PM
Katalan ayam dipotong 12..3 ekor barundaoat 36 ketul..
Tak cukup 40 bekas.

leher ayam potong kecik2 nnt dpt la cukupkan 40 potong. So, sorg dpt 1 roti + kuah (ada 1 potong ayam). Nasib2 la sapa dpt ayam kecik.


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Aym potong kck2 + kentang ke?.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list