Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
19169
View
280
Reply

Mulia Hati Ibu Neeelofa, Beli 3 Ekor Ayam Agih Kepada Tukang Sapu

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2021 04:07 AM From the mobile phone | Show all posts
lin5234 replied at 17-6-2021 12:46 AM
hahahhaha.... tetap kene bersyukur sbb pemberian ini telah dicanang satu malaysia utk berkongsi re ...

Makcik2 B40 pun akan beli 4 ekor ayam kalau buat kenduri @ sedekah utk 40 org.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Mama tini hanya keluarkan duit dan post dekat ig dia.

Pastu pergi geli geli sikit kacau senduk. Geli geli sikit pergi delivery.

Pokokknya yg pergi beli  bahan kat market, orang suruhan.. Yg bertungkus lumus bebetul masak dan packaging is maid. Yg pergi hantar bawak kereta orang suruhan.

Mama kentut masih takleh lawan netizen rakyat marhaen.

Nak buat makan pun kena kumpul 3kali gaji.
Gi shopping sendiri. Masak sendiri. Bungkus sendiri. Hantar Pun sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
3 ekor ayam utk 40 org?? Itupun nk gebang merata...
Org kaya kedekut pahit, buat malu jer canang
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 04:49 AM | Show all posts
hanamunir replied at 17-6-2021 01:31 AM
alhamdulillah rezeki acik2 cleaner even dapat cebisan ayamm..
mybe dia lebih kan dlm sampul du ...

Siap disuruh tayang sampul tu
Kalau tak, orang tak tahu pulak ye dak


Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 04:56 AM | Show all posts
Kartini harap dengan berita ni
Dapat masuk buletin utama
Viral di social media
Dapat puji pujian dari masyarakat
Ko anak beranak buat apa pun sekarang
Orang jebik je la makcik budu
Orang tak heran dah pun
Mungkin ko pun teringin nak pangkat dato
Kau dengan anak kau pun sama bersaing
Sapa dapat dato dulu agaknya

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak Hannah taknak masuk ke beri sepatah dua kata....atau tengah sebok buat penyucian IG....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Mo sama jek... Fasa penyucian diri dgn 3 ekor ayam
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabar nak tggu dia Berhangkut masuk lokap kes Hina sultan johor
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
abby_R replied at 16-6-2021 11:04 PM
3 ekor dh potong2 jd byk mne jela tu..huhuhuhuu

Itula maksud aku.. bkn nk petikai amal ibadah orang tp kenapa la itu pun nak tunjuk sedangkan masa sama menunjuk kekayaan
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-6-2021 10:05 PM
Kalau betul dapat adik baru yang lebih muda mantap tentu bertambah keajaiban.

Kekekeke... Keajaiban level kayangan terusd
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 16-6-2021 07:23 PM
kedeks nye. sekor ayam tu dia potong brp? 3 ekor boleh cukup utk 40 orang? 3 ekor tu i rasa standard ...

Tgk kira gak.. haha.. sekor dipotong 8 pun kalau 3 ekor baru 24 ketul..potong cube kecik2 betul ni.. silap2 ada bekas cuma dapat kuah je.. serba salah nk cakap.. sebab apa pun dia buat benda baik tapi.. 3 ekor utk 40 org?? Dan tu pun bangga up kat ig?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerboleh at 17-6-2021 06:53 AM
LadyCarefree replied at 16-6-2021 07:02 PM
40 orang share 3 ekor ayam?


sekor ayam yg agak besar say 2-2.5 kilo....boleh dipotong 14 bahagian, each probably comes to about half the size of your palm....if you dont know kari ayam lazimnya, which im sure she has done...punyai bahan bahan seperti russetts potatoes, lobak, the works...so technically bila kita sebut kari ayam dia bukan semata ayam dan kuah....

Anyway Kau tahu spatula tak? Pernah pergi pasar tani atau lebih urban, bens grocers tak?masuk.dapur dan memasak ?

The only reason aku tanya sebab aku lihat kau seperti terlalu  pelik binti ajaib bila ada yang sedekah roti dgn kari ayam  pada 40 org dgn 3 ekor ayam...

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 16-6-2021 08:04 PM
3 ekor ayam? Untunglaaa .. istimewanya jd terkenal... 3 ekor pun bolehhhh heboh. Tahniah atas sumban ...

Kita terlalu terdedah atau didedahkan dgn terlalu banyak paparan2 negative dizaman ini.....sehingga ianya sudah menjadi sebahagian dari hidup kita...tapi positivity jarang dikongsi utk disiarkan kerana takut dituduh riak dan sebagainya sedangkan kalau kita mbil iktibar darinya..ia boleh jadi semacam pembakar semangat buat kita utk lakukan perkara yang sama...yaitu mewar warkan kebajikan....serta kebaikan.....

Urusan ikhlas tak.ikhlas atau riak orang dalam perjongsian...kita leave it to HIM...yang penting kebaikan iteww kita raikan.....supaya hidup kita ini lebih dipenuhi dgn perjara kebaikan dari keburukan dan negativity...

Faham ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Cik_jantung replied at 16-6-2021 06:06 PM
Kemain ya memuji suaminya.. satu keajaiban.. gituu..

Laki korang2 takde yg keajaiban ke.. keke

Kata tok sanjay ade betina lain pon gigih keajaiban lagi eh... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Pak.dolla at 16-6-2021 11:44 PM

Ada terbaca kat YT sorry x gheti tepek hehe..tajuk YT Inilah sebab sebenar isu N*** k****** dan s***** j****..

Ada satu komen tu bekas pekerja kot..betul.ke dia kata dia kene dera dgn sikentut..? bacalah sendiri..tak tau betul ke idok..panjang jg komen dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 16-6-2021 11:08 PM
Xda plak folower dia nk backup cakap nasib baik x buat kuah kari taruh kaki ayam n leher ayam...bg ...

Bangla pun mkn nasik dgn kari banjir jah tauu! Huntonglah jugek dpt ayam + kentang + keledek kan sis..gittuhh ayat mrk hurkeh!!!

Haruslah check in kt ig. Bak kata ayam PH..semoga bermanafaattt.. Kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 16-6-2021 07:02 PM
40 orang share 3 ekor ayam?

Sekor ayam potong 24 cuols. Kecik2 sudah..utk acik2 marhaen kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kukumerah replied at 16-6-2021 09:17 PM
Ayam potong 16 sis hehe

Hahaha kalau gitu masak daging cincang sudah macam buat keema daging

Kompang bingit tapi emmmmm....
Kes jahkobis dan somi dah sebut ke belum???
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 16-6-2021 10:42 PM
Katalan ayam dipotong 12..3 ekor barundaoat 36 ketul..
Tak cukup 40 bekas.


Cuols smlm tgk 1 bekas ada dlm 3 4 ketol ayam. Takde mana potong 12. Potong 24 kecik2 selayaknya masak paprik atau goreng kunyit
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Mulotkoyak replied at 16-6-2021 11:56 PM
Anak bakal dpt pangkat dato dr Melaka..

Jah ke cuols. Sapa nk kasi tu..ali rustam ke.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list