Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
41874
View
269
Reply

[Tempatan] EDISI VAKSIN FASA 3 : KORANG DAH DAPAT APPOINTMENT DATE KE? AKU BELUM.

[Copy link]

Author: Kurex    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-6-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Semalam bermulanya fasa 3 untuk golongan berumur 40 ke bawah di Kuala Lumpur. Tapi rata-rata tak dapat tarikh temujanji walaupun dah daftar sejak Feb.

Ramai yang tak berpuas hati sebab sudahlah daftar awal tapi yang daftar lambat ramai yg dapat temujanji.

Ada juga warga emas & golongan berisiko tinggi yg daftar awal masih tak dapat temujanji. Dah call hotline pun tak berjawab & dalam mod busy.

Pada yg dah dapat appointment, tahniah & gunakan peluang ni. Kami yg dah daftar awal & gigih menyahut seruan kerajaan masih taj daoat appointment lagi. Ada yg makan hati & ada yg tak kisah.

Macam iols, dah malas dah nak ambik tau pasal vaksin ni. Tiap hari check semenjak daftar ,& update dari masa ke semasa tapi tak dipanggil. Sudahnya iols delete je mysejahtera terus & install balik kalau nak pergi mana2. Lepas tu delete balik lepas dah scan QR code.
Multiple Polls: ( Max 3 choices ), Total 138 Users voted
51.91% (95)
10.93% (20)
5.46% (10)
18.03% (33)
1.09% (2)
1.09% (2)
4.92% (9)
6.56% (12)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 10:57 AM | Show all posts
aku lom daftar lg.klu x de org jd zombi aku daftar lg 2 thn
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:03 AM | Show all posts
Aku dah daftar since ntah bila belum dipanggil.  Redha dan sedia menanti.  Kalau semua yg dah di vacs nanti jadi zombie, tinggal yg anti vaks dan atas pagar je la kan, so derang pun mati jugalah kan sebab kena makan dek zombie (apa la aku merepek ni).

Anyway, my mum (dekat 80 tahun) and my sis (mid 40s) selamat first dose AZ.  So far both no adverse side effects.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:05 AM | Show all posts
Anak akak pun belom dpt lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
tipahketipung replied at 22-6-2021 11:05 AM
Anak akak pun belom dpt lagi.

Knp anak akak boleh dpt awal?anak akak nak ambik spm or stpm ke tahun ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 22-6-2021 11:03 AM
Aku dah daftar since ntah bila belum dipanggil.  Redha dan sedia menanti.  Kalau semua yg dah di vac ...

Zombies ...tiba tiba teringat citer train to Busan..citer nih mmg open my eye ttg industri film kat Korea tuh..zombie waktu siang Hari kat dlm train/lrt lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
TT menanggok di ayer keroh melaka....
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Belum...lagi pun umur akak 40an belum 50 pun...jadi belum kategori warga emas untuk terima vaksin sebelum ni...

Jd yg 40 kebawah dah terimala ya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dah daftar dah
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
JohnyEnglish replied at 22-6-2021 10:57 AM
aku lom daftar lg.klu x de org jd zombi aku daftar lg 2 thn

Nak jadi zombie tu ambik masa dlm 2 tahun ke...dlm film  zombie tu..lepas kena gigit, within time frame 2 to 5 minit je terus transfer jadi zombie...tgk dgn budak budak2 best woo...diaorg yg tambah extra sound effects siap menjerit...ada yg siap jadi director tak bertauliah lagi suh jalan cepat cepat lah..tutup pintu dan kunci cepat2.. buat buat tido lar..etc etc...mcm mcm idea budak budak nih bagi..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Belum lagi tapi baca kat group Covid Awareness mungkin untuk golongan umur saya next month. Minggu ni untuk umur 60, next week untuk 50..
Sabar ja la tunggu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Mooverine replied at 22-6-2021 11:27 AM
Belum lagi tapi baca kat group Covid Awareness mungkin untuk golongan umur saya next month. Minggu n ...

My colleague umur 20an dpt cucuk kt bukit jalil harini...dia kata dia dpt notification mlm ahad lps
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:32 AM | Show all posts
wirazam replied at 22-6-2021 11:17 AM
Nak jadi zombie tu ambik masa dlm 2 tahun ke...dlm film  zombie tu..lepas kena gigit, within time  ...

ni filem zombi mana?aku tgk yg baru ni army of the dead tp x dpt cari subtitle.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:35 AM | Show all posts
semoga semua yg sedang menanti dapat divaksin secepat mungkin. at the same time, please take a good care of yourself.

saya dah completed 2 doses of Pfizer's.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:36 AM | Show all posts
bulan 7 ni rasanya massive cocok sebab stok vaksin dh smp
korang pilih cocok kat bahu ke montot
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 22-6-2021 11:30 AM
My colleague umur 20an dpt cucuk kt bukit jalil harini...dia kata dia dpt notification mlm ahad lp ...

Memang ada juga yg dah dpt, mcm adik saya & jiran-jiran dah dapat first dose AZ semalam. Umur 30 ke bawah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Mooverine replied at 22-6-2021 11:36 AM
Memang ada juga yg dah dpt, mcm adik saya & jiran-jiran dah dapat first dose AZ semalam. Umur 30 k ...

AZ mmg kna apply asing yg haritu buka application, i pn dh setel AZ lps raya haritu...ni yg sinovac cucuk kt bukit jalil, mmg fasa 3 pnya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:41 AM | Show all posts
tunggu je...tak kisah la bila2 pun...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
JohnyEnglish replied at 22-6-2021 11:32 AM
ni filem zombi mana?aku tgk yg baru ni army of the dead tp x dpt cari subtitle.

Train to Busan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:48 AM | Show all posts
Nan hado okek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list