Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
4533
View
76
Reply

Pengenalan tentang Resin

[Copy link]

Author: FanTasyCreaTioN       Show all posts   Read mode

Post time 21-7-2021 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-7-2021 01:46 PM
Sesamer ...
meh la sama2 FC bagi info kat sini ...
Tips ... apa yang perlu dan yang perlu di elak ...

Dia beli kt shopee je.
Tp dh tinggal sikit.
Tak cukup utk i cuba ke kretifan i
Kena beli lg dia ckp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2021 07:43 PM | Show all posts
kuzaime replied at 21-7-2021 04:37 PM
asben x tau lagi pasal kos. Dia menjeling sebab dia cakap renyah nak buat.

kalo tau tu



ni rega rm300++

wat meja ala gni





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2021 07:47 PM | Show all posts
per706 replied at 21-7-2021 05:28 PM
Hurmmm tu la tu...lom campur yg sebok nk wat gak.. hahahaha..last2 x.jadik apa..mcam nk beli brg2  ...
kalo dah banyak tangan yang menyibuk tu ... haha ntah jadi apa ntah nanti ...

tapi jujur bgtau la ...
kalo ada bebudak... memang tak elok resin ni...
resin ni melekit2 tau ...
susah nak ilangkan ...
susah d basuh ...

FC banyak berabis tisu basah hanya untuk kraf ni jer

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2021 07:52 PM | Show all posts
akuchenta replied at 21-7-2021 05:44 PM
Menarik tapi sy ni jenis tak kreatif
Time pkp ni bagus ada buat benda menarik mcm ni. Boleh jadi k ...
Ok ...
ni jujur bgtau ...
resin ni bagi FC tak perlu kreatip sangat pun ...
cuma kena ada hiasan yang cantik2 ... macam manik2 ... bunga2 kering ... acuan2 ...

sebab nak bagi cantik... bergantung dengan apa bahan kita ada ...

senang cita  ... kena melabur juga lah untuk kraf resin ni...

Pen 3D tu dalam rm30 keatas FC tengok...
blom pernah cuba lagi... sebab blom tertarik hati...

Kalo akak beli... update lah sini yer  

FC pun nak tau jugak...



Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-7-2021 07:43 PM
kalo tau tu  



Aduhhh kena scroll laju2 ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2021 07:57 PM | Show all posts
kuzaime replied at 21-7-2021 06:12 PM
tq momod. Sblm ni berfikir2 jugak kalau2 jatuh pecah rasa syg aje. Lagi2 anak suka banyak  ...
panggil FC jer


FC ada anakbuah umur 4 tahun ...
baya tu ...huhuhu seriau makcik nyer kalo mak pak dia tinggalkan dia kat sini

dengan ceria nya WoW sana ... WoW sini ... mata kemain bersinar2 happy

tak bagi pegang ... mula la mula laaaa haih ...

aritu dia ambik yang ni ... dia g baling2 sambil gelak2

resin34.jpg

tengok2 ... eh... tahan lasak

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2021 08:01 PM | Show all posts
kuzaime replied at 21-7-2021 07:54 PM
Aduhhh kena scroll laju2 ni
hahaha


meh cuci mata kat thread pengenalan ni ...
susun duit pastu letak resin


Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam best keychain dari resin ni.. Kebetulan kakyung ade barang2 untuk diy casing phone dulu.. Leh beli resin ni.. Tq FC

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fatinandreanna at 21-7-2021 09:44 PM

Tengok thread ni teringat nak design manik sendiri. Sbb klu tgk pic, resin ni boleh buat manik jugak. Nak beli manik2 ekslusif mahal sgt. Baik sy cuba buat pakai resin ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-7-2021 04:32 PM
yang ni pun dari resin

kita kaya hoyehhh !!~

Cantik. Boleh buat penindan kertas kat office. Letak merata show off kita billionaire.

Benda2 cute macam ni banyak jual kat etsy i tengok. Lama dah la tapi. Sekarang mungkin dah banyak platform orang jual.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-7-2021 08:01 PM
hahaha  



boleh jadi idea utk sapa2 yg masih simpan lagi duit syiling 1 sen.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-7-2021 08:32 AM
yang ni pun dari resin

kita kaya hoyehhh !!~

Aihhh kacak nya gold bar ya

Nang kreatif

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik resin ni, entah bila nak membuatnya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-7-2021 07:47 PM
kalo dah banyak tangan yang menyibuk tu ... haha ntah jadi apa ntah nanti ...

tapi jujur bgtau l ...

Wowwww,tq untuk peringatan..memang idokleee nmpak gayamye kome..huhuhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 04:22 AM | Show all posts
AKAZ85 replied at 21-7-2021 09:13 PM
Macam best keychain dari resin ni.. Kebetulan kakyung ade barang2 untuk diy casing phone dulu.. Leh  ...
meh la tepek sini nanti2 hasil kerjatangan tu

tak pun boleh buka thread ... tunjuk cara2 membuat ... sangat2 d alu2 kan


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 04:24 AM | Show all posts
fatinandreanna replied at 21-7-2021 09:27 PM
Tengok thread ni teringat nak design manik sendiri. Sbb klu tgk pic, resin ni boleh buat manik juga ...
Boleh jer buat manik sendiri ...

tapi tu la ...
resin ni banyak bergantung dengan acuan

try la ... nanti update sini yer


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 04:26 AM | Show all posts
meisapoya replied at 21-7-2021 09:54 PM
Cantik. Boleh buat penindan kertas kat office. Letak merata show off kita billionaire.

Be ...
hahaha jangan nak berangan


cinonet jer size nyer ...
nanti FC upload size betul...

tapi banyak cara juga boleh nak show off

buat timbunan banyak2 ...


hoyeaahhh!!~ bila aku kaya

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 04:28 AM | Show all posts
babynina30 replied at 21-7-2021 06:30 PM
Dia beli kt shopee je.
Tp dh tinggal sikit.
Tak cukup utk i cuba ke kretifan i
uols jenis penyabar tak...?


hahaha kalo kurang sabar nya ...
beli resin UV ... dengan lampu UV sekali

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 04:30 AM | Show all posts
kuzaime replied at 21-7-2021 09:55 PM
boleh jadi idea utk sapa2 yg masih simpan lagi duit syiling 1 sen.
nanti datang scammer ...

ada duit lama...?





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 04:31 AM | Show all posts
royaldanish replied at 21-7-2021 11:17 PM
Aihhh kacak nya gold bar ya

Nang kreatif
urang sarawak molah kei ear ring ...


kaya d mana2

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list