Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
20001
View
150
Reply

"Nipis Sangat, Sakit Lutut." - Eyra Hazali Komen Sejadah Neelofa

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-7-2021 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 23-7-2021 08:54 AM
Ooo..kalau sejadah dulu2 pn lebih kurg gini jgk kot,xtebal n x nipis..ai ada sejadah y menang suka ...

Haah ya. Bukan benda baru. Dah lama ada.

I benci betul klu sejadah nipis. Kena buat 2 lapis atau pakai stokin tebal kalau nak smayang atas simen. Sakit bila duduk antara dua sujud ngan tahiyat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 22-7-2021 04:06 PM
Sejadah ioll dlm RM15-20 je. Punya lah tebal, gebu, cun & mmg sedap lah bwk solat. Mmg borong bnyk.  ...

Tunjuk sample pls. Macih.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 22-7-2021 08:00 PM
I suka sejadah turki. Lawa best. Tebal bukan empuk. Sebab i kurus x leh pakai yang nipis. Kalau empu ...

Tunjuk gambar. Nk tgk pls. Macih.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 23-7-2021 09:44 AM
Tunjuk gambar. Nk tgk pls. Macih.

Ada kat post #100 hehee
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 23-7-2021 09:40 AM
Tunjuk sample pls. Macih.

Takde pic sis. Maap coz sejadah tu smua di rumah A. Iolls sejak pkp pkpd pkp ni dok umah B. Tak dpt balik rumah A lagi
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 23-7-2021 10:28 AM
Takde pic sis. Maap coz sejadah tu smua di rumah A. Iolls sejak pkp pkpd pkp ni dok umah B. Tak dp ...

Laaa iya ke. Sebiji dalam maths question. Brp jarak A ke B. Haha.

Anyways macih tau sudi menjawab.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:35 AM | Show all posts
bakingsoda replied at 22-7-2021 02:25 PM
ntah sbb sejadah zaman dulu kat rumah nenek aku semua nipis2,  sejadah aku masa kecik pon nipis2 j ...

ah ah, sama lah kita. bila aku tanya mak aku, dia cakap sebab dulu itu ajer yang termampu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 23-7-2021 09:56 AM
Ada kat post #100 hehee

Macih menjawab ya. Tgh dah.

Take care dear.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 22-7-2021 02:56 PM
Aku masa kat wad.. Aku guna yoga mat bukan saja utk tido.. Tapi juga utk solat...hampar sejadah nipi ...

Sejadah yoga bawak berlari

Macam lagu sekeping hati tu ye
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
likilu replied at 23-7-2021 10:37 AM
Sejadah yoga bawak berlari

Macam lagu sekeping hati tu ye

Hahahhaa.. Yoga tu beli masa tu utk jadikan pelapik tido ala2 tilam tu.. Lapik dgn kain selimut hospital.. Taraaa.. Tido sampai subuh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:41 AM | Show all posts
make sense sejadah gebu kita leh letak kat rumah untuk kegunaan hari-hari tapi sejadah nipis perlu ada untuk easy d bawah kemana-mana.. x semestinya brand lopa ni tp hat nipis perlu ada..

orang muda skang ni cepat sakit lutut ye... elok bentang tilam lah senang kalu nak empuk setiap masa...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 23-7-2021 10:36 AM
Macih menjawab ya. Tgh dah.

Take care dear.

Awww. Terima kasih. Take care juga.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Cleocatra replied at 22-7-2021 12:22 PM
Nak selesa, bawah sejadah aku tu aku beli memory foam mat
Kompom tak sakit kaki, lutut, dahi


Hahaha...i loike ur statement

Bdw ada jgak ye pentaksub sentap, da mengape pulok org bagi feedback spy improve bukan tongong asyik nak puji aje semua mende
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 12:08 PM | Show all posts
Aikiko replied at 23-7-2021 11:56 AM
Hahaha...i loike ur statement

Bdw ada jgak ye pentaksub sentap, da mengape pulok org ba ...

Dah nama pun pentaksub uols
Kalau yang mulia hajjah mencuri sekali pun (contoh)
Tetap akan dipandang molia...
Aaa gituwww
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 03:09 PM | Show all posts
jangan tuduh kaka pentaksub si lopak
kaka pernah refill gris lutut ye
kaka guna sejadah mydin jah kat rumah
kuasa nak berbondong bondong ikut orang buat si hajah lebih lagi kaya
pegi mana2 bawa sejadah kain
Nak beli sesuatu,  jangan hentam beli kemudian complain
I hate this kind of customers
Make sure barang ko nak beli fits your bill and your requirement
jangan sebab barang si lopak tu viral ko pun join sekaki beli supaya tak ketinggalan
lutut sakit pakai knee pad, jangan tunggu padang masyhar
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 22-7-2021 08:47 PM
Berapa rega sejadah lopak ni

Aku ada joined 1 tele PS ni dia jual 99rm..tp kat shopee tgk rm85.lawa mmg lawa coraknye..tp nipis.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 05:34 AM | Show all posts
tak suka gak sejadah nipis...memang sakit lutut bila sujud dgn duduk antara dua sujud...
beli kt mydin, murah dan tebal..
yg nipis ni sewai buat travel..
tp rm85 tuk sejadah nipis memang tak berbaloi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
I tak pernah beli sejadah jah lopa ni. Tapi pernah masa tu kerja yg stress kat office client. Then pkul 3 lebih baru sempat nak solat. Rupanya kat surau tu guna sejadah jah. Maybe faktor stress dan i solat tenang, sejadah bagi good impression jugak la. Selain faktor surau tu mmg carpet dan aircond. So sejadah jah @ nipis ni bukan jenis yg mudah lekat habuk berbanding sejadah2 tebal yg lain. I sensitif habuk. Tapi tidak sampai lah membuatkan i nk beli. Byk option lain yg cheaper
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahal .tk berbaloi beli....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
I ada sejadah n bawal dia selai. Dapat masa farewell last year. Tudung mmg xbest lansung pakai 2x je. Murung. Sejadah ok je la. Mmg nipis. Tp ada kapet kan kat bilik. Ok je la. Mahal mmg mahal la 60++ kalo xsalah. Kalau beli sendiri mmg tak lah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list