Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
20002
View
150
Reply

"Nipis Sangat, Sakit Lutut." - Eyra Hazali Komen Sejadah Neelofa

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-7-2021 07:55 AM | Show all posts
lifeline replied at 22-7-2021 08:38 PM
Oooooooo so kalau solat atas katil x sah la ye?
Pernah buat msa zaman2 remaja kdng pegi hotel baj ...

tak pasti yunk.. tp pernah terbaca psl isu sejadah tebal nipis.

hari tu g penang, kat tempat solat di masjid tu, sejadah tak berapa ramai guna. muka mmg atas lantai bila sujud, (means dahi). dan kat kaki ade je lapik sejadah. dia siap ada tulis sujud dahi di lantai ke ape gtu lah lupa plk mcmna cara dan ayat dia tu. org seberang penang ada tak kat sini boleh jelaskan maksud iols cuba sampaikan ni? masjid tu tgh2 bandar. kalau x silap, masjid kapitan keling.

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 22-7-2021 04:58 PM
Dah tua2 ni, lutut sakit. Pakai yang tebal, kurang sikit sakit masa sujud. Duduk lama mengaji pun  ...

meols sokong. masa muda xkisah sgt tebal nipis bedal aje. lps aritu sakit lutut, rakaat ptama je boleh bdiri lepas tu xlepas bgn dh. tobat meols cari sejadah tebal. lega xsakit kaki dah
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejadah nipis mmg sakit dahi kalau nk sujud rasa mcm terhantuk kt lantai benjol kepala gitu. Kalau time tu ada jerawat mmg mengucap laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejadah dia canntik..tapi cepat nampak buruk..lepas basuh, jadi buruk habis. Takkan sejadah x basuh  kan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 04:48 PM | Show all posts
biasanya sejadah nipis ni kita pakai buat travel, jimat space. bukan utk everyday use.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp alang2 kalo bwk sejadah travel ..i bwk yg kecik yg mmg utk sujud tu...xbwk yg besar tp nipis mcm sejadah nilopak ni ..pernah dpt gift frm students...ade 2helai...jarang juga pakai sbb kt rumah pakai yg empuk & tebal...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 04:58 PM | Show all posts
betul la tu nipis.. lembut ok dah.. ketebalan tu mcm tak sesuai dgn harga
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pakai semua sejadah tebal  atau nipis.. tapi harga selai sampai 85 inggit tu kejadahnya...

Yg membeli tu lagi miskin dr yg menjual.. sedar ke tak tuu
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 05:32 PM | Show all posts
tak beli..

sudah stop support any products from her..

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 05:43 PM | Show all posts
cantik sangat rasa nak beli tapi tak nak support sheol. banyak lagi sejadah cantik2. kalau beli pun mmg utk travel atau solat dalam bilik berlainan dalam rumah senang nak basuh sbb nipis. kalau dlm bilik sendiri suka yang tebal. beli RM11 je kat shopee memang tebal puas hati pakai. untuk travel dah aim sejadah lain yg lagi cantik
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Spend banyak dkt detailing tu yg nipis hanat
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:46 AM | Show all posts
Cantik, tapi nipis. Tak tau la kalau mmg depa design utk org bawak pi travel ke apa. Ada namapk orang dok pakai kat office, sampai licin haus design nya dia pakai. Bila pattern hilang, hilang seri sejadahnya, nampak capuk2 sikit.


Dah berusia ni,  nak duduk lama sikit kat sejadah.
Kalau pakai sejadah lembut tebal sikit, sedap sikit nak duduk lama2.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:05 AM | Show all posts
Sweety_Tweety replied at 26-7-2021 04:48 PM
biasanya sejadah nipis ni kita pakai buat travel, jimat space. bukan utk everyday use.

sejadah yg eyra guna tu sejadah pi travel, memang le nipis cik kak eyra oiiiii . kalau ko nak yg tebal beli le yg lain.  aduhai cik eyra hahaha..

ps,. aku bukan fan nelopak ye
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
.........
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ermmmm......
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Orkg komen pn pntaqsub maroh
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:03 PM | Show all posts
tak payah la beli barang kat retis yg mmg dah kaya raya. moh kita support peniaga kat shopee
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha nasib iols xbeli sejadah lofah ni. sejadah cala qisya yg katanya rmai beli tuh pun nipissss..kengkonon tido atas tuh pun sedap pigidaaa sembangggg! Harga beratus. Baiklah tgk kat ig sejadah tebal yg guna foam atau mcm mat tu. Tu meme bagusssss.sedappp nak sujud
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko tak nak sakit lutut ko solat atas tilam @ pelampung. Done2 tu ko terus tido. Aje mangkuk betul
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari-Azza replied at 22-7-2021 02:16 PM
RM85 sehelai

Mahalnya harga sejadah dia. Tak padan dengan nipis. Kalau tebal boleh la tahan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list