Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
3855
View
46
Reply

[Tempatan] Vaksinasi Malaysia telah mencapai lebih SETENGAH JUTA DOS SEHARI. Usaha dan doa semoga wabak cepat pulih.

[Copy link]

Author: kluangman       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2021 09:24 AM | Show all posts |Read mode
https://www.thestar.com.my/news/ ... ly-22-says-dr-adham

PETALING JAYA: Malaysias daily vaccination rate hit a new high on Thursday (July 22) with over half a million doses administered, says Datuk Seri Dr Adham Baba (pic).

The Health Minister in a tweet on Friday (July 23) said that a total of 507,050 doses were administered the day before.

This includes 335,977 people who received their first jabs of the vaccine and 171,073 people who received their second dose.

This brings the total number of doses administered in the country is at 16,024,916, as of Thursday.

A total of 10,920,862 individuals have received their first dose while 5,104,054 have completed their inoculations.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Mintak mintak laa cepat berlalu.. aku asyik berdoa moga makhluk kobik ni pi jauh jauh.. dah tak lalu dengo mati mati mati.. kena kat baby org tua.. sayu aku rasa.. nanti aku bertukar jd dewa sayu cmn.. lg susah.. asyik nangis je nanti saya saya saya
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-7-2021 09:27 AM
Mintak mintak laa cepat berlalu.. aku asyik berdoa moga makhluk kobik ni pi jauh jauh.. dah tak lalu ...

saya saya saya ke sayu sayu sayu. macam typo je
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 24-7-2021 09:32 AM
saya saya saya ke sayu sayu sayu. macam typo je

Ontahhh.. kita tengok je laa drama depa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:39 AM | Show all posts
Buritan replied at 24-7-2021 09:27 AM
Mintak mintak laa cepat berlalu.. aku asyik berdoa moga makhluk kobik ni pi jauh jauh.. dah tak lalu ...

Ko pun boleh je nak saya saya
Makesure ada duit byk tau ahahhah
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:41 AM | Show all posts
YA Allah..jauhkanlah kami drp covid..terlalu byk penderitaan drpd kesakitan & kematian covid.
Amin
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 24-7-2021 09:39 AM
Ko pun boleh je nak saya saya
Makesure ada duit byk tau ahahhah

Takat 1 juta rupiah kita boleh tak aku bersaya saya
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:10 AM | Show all posts
Buritan replied at 24-7-2021 09:27 AM
Mintak mintak laa cepat berlalu.. aku asyik berdoa moga makhluk kobik ni pi jauh jauh.. dah tak lalu ...

2026 kut.

kalau baca thread2 lama kaka sejak 2017 kaka dah ramal tahun 2020/2021 big things happen. tapi guru trading kaka dah meninggal dunia. dia tak keluarkan forecast bila world ekonomi akan pulih.

apa berlaku sekarang ni adalah repition market economy yang lepas2. guru kaka ramalkan perang besar atau malapetaka. dia meninggal dunia 2019. dia guna elliot wave je cuma dah modify ikut timing dia. accuracy trading dia bagi kaka paling tepat sekali untuk swing

2026 ni ramalan pakar kesihatan sbb h1n1 3 tahun. covid atleast double 6 years
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-7-2021 10:10 AM
2026 kut.

kalau baca thread2 lama kaka sejak 2017 kaka dah ramal tahun 2020/2021 big things ha ...

Kaka terang bahasa yg mudah.. tak boleh nak hadam.. dpt 5% je ape yg kaka tulis
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kalu indonesia nak sampai tahap malaysia ni dieorg kne vaccine 5 juta org shari
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:41 AM | Show all posts
Buritan replied at 24-7-2021 10:17 AM
Kaka terang bahasa yg mudah.. tak boleh nak hadam.. dpt 5% je ape yg kaka tulis

camni.


sejak 2017... guru trading kaka dah ramal ekonomi dunia akan jatuh pada tahun 2021.punca ekonomi dunia jatuh mungkin perang dunia ketiga, malapetaka, atau apa sahaja. macam mana guru kaka boleh ramal? dia tengok chart sejarah ekonomi lepas2. ekonomi ada sejarah dan sejarah itu berulang akan berulang lakukan corak yang sama.

guru kaka guna teknik trading elliot wave. kira pakar2 ekonomi yang dah ramal krisis 2021 ni mereka dah tengok sejarah ekonomi yang lepas. guru kaka dah meninggal dunia pada tahun 2019. semua anak murid dia terkejut apa dia ramalkan betul. cuma kaka tak pasti dia ada pewaris ilmu dia atau dia simpan sorang. dia guna elliot wave cara dia.

ni situasi kedua :

ramalan 2026 covid akan beransur pulih :
> pakar kesihatan malaysia ramalkan covid pulih 2026 sebab h1n1 dulu landa dunia ambil masa 3 tahun untuk pulih.
> pakar jangkakan covid ambil masa 6 tahun untuk pulih
> 2020 tambah 6 tahun bersamaan 2026

apa kaka nak sampaikan jangan anggap lepas vaksin covid akan hancur dari bumi. sebab ada variant baru... yang kedua malapetaka dunia ni boleh di ramal melalui sudut sejarah ekonomi melalui trading.

moga hidayah terbuka kepada sis buritan
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-7-2021 02:10 AM
2026 kut.

kalau baca thread2 lama kaka sejak 2017 kaka dah ramal tahun 2020/2021 big things ha ...

Gomen punya expectation utk covid blah 5 tahun kaka. Cepat la sikit drp ramalan mahaguru kaka. 2 tahun pun dah penat nak m****s.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 11:13 AM | Show all posts
nazzse replied at 24-7-2021 10:50 AM
Gomen punya expectation utk covid blah 5 tahun kaka. Cepat la sikit drp ramalan mahaguru kaka. 2 t ...

mahaguru kaka ramal 2021 je permulaan market ekonomi crash. ending bila dia xramalkan


2026 tu pakar kesihatan malaysia tak silap professor ipta tempatan masuk kt astro awani



ramalan kaka lebih percaya ramalan pakar ekonomi trading sebab mereka dapat lihat big picture bila ekonomi dunia akan pulih
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-7-2021 03:13 AM
mahaguru kaka ramal 2021 je permulaan market ekonomi crash. ending bila dia xramalkan



Ohh. Iols dengar drp staff AGC yg mlysia buat plan utk 5 tahun.
2026 way too long la. Penat hidup zaman skrg ni. Penat kesihatan penat ekonomi, as rakyat tenat terus.

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 11:28 AM | Show all posts
Aku sumpah siapa yg paksa aku vaksin mati penuh kehinaan sambil alat sulit terdedah pada khalayak ramai!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 11:30 AM | Show all posts
bini bangkem disuntik vaksin kat pwtc hari ni

invitation kat mysejahtera baru dapat semalam

memang normal ke dapat notis tak sampai 24 jam?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-7-2021 11:30 AM
bini bangkem disuntik vaksin kat pwtc hari ni

invitation kat mysejahtera baru dapat semalam

Ada je kes dapat notification kurang 24 hours. Tapi biasanye dapat 3-4 hari lebih awal. Itu kira ok lagi dapat semalam. Ada yg 2-3 jam dpt notification sebelum appointment. Maybe ganti
orang lain, PPV pun area rumah je biasanye.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 12:03 PM | Show all posts
delia3003 replied at 24-7-2021 11:58 AM
Ada je kes dapat notification kurang 24 hours. Tapi biasanye dapat 3-4 hari lebih awal. Itu kira o ...

ye PPV dekat je dengan rumah, jalan kaki je
maybe sebab tu dorang bagi notis kurang 24 jam, dan bini bangkem pon surirumah je so dorang assume bini bangkem takde masalah nak datang petang nanti
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 12:18 PM | Show all posts
Persoalannya benarkan bagai dijangka diharap dan diperkatakan atau keadaan akan tambah buruk.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x dpt appointment lg bosan dh nk tgk hari2..elok lah.. 1 August aku leh pilih ppv yg ade pfizer hu hu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list