Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
91634
View
987
Reply

[Tempatan] Puas hati dengan penjelasan Tuan Nadir dan CGM

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by safriehalim at 24-7-2021 03:16 PM

Sangat berpuas hati dengan penjelasan yang telah dibuat oleh CEO Cinta Gaza Malaysia dalam menjawab persoalan yg disuarakan netizen berkenaan jawapan balas yang diberikan selebriti dakwah terkenal pada Khamis lepas.

3 persoalan penting yg telah dijawab dalam sesi townhall tadi.

1) Hala dan Lucky Tours adalah syarikat yg sama kerana pemiliknya bernama Hala Anwar.

Jika memilih perjalanan bersama Miles of Smiles memang kosnya USD10k seorang tetapi 100% akan disalurkan kepada penduduk Gaza kerana ia adalah koalisi Pertubuhan Kebajikan.

Jika memilih perjalanan bersama Lucky Tours, memang betul hanya perlu membayar USD2.5k seorang tetapi 100% akan menjadi milik syarikat tersebut kerana ianya merupakan entiti perniagaan.

Sebab itu Saudara Nadir mengesyorkan semua NGOs di Malaysia yg mahu dtg ke Gaza menggunakan khimat Miles of Smiles kerana ianya seperti satu komitmen untuk memberikan bantuan dan bukanya dtg ke Gaza kerana tujuan lain.

Kesannya mungkin selepas ini ramai wakil NGO yg akan mula menggunakan perkhidmatan Lucky Tours yg nyata tidak memberi manfaat kepada penduduk Gaza.

2) USD40 adalah harga bagi setiap satu pek yg masih belum ada jumlah kuantiti barangan.

Menurut Nadir hanya barang yg ditawarkan pada harga  termurah dan berkualiti shj yg akan dibeli bagi memenuhi satu pek barang yg bernilai USD40.

Jadi kalau EL kata dia dapat yg lebih murah, adakah kuantiti yg diterima itu lebih banyak?

Kalau tak berminat pun takpa, tetapi balaslah WhatsApp

3)Kutipan RM20 juta bukan utk setiap tahun tetapi jumlah yg tinggi seperti itu hanya dapat dikutip pada setiap kali perang berlaku di Gaza.

Jumlah kutipan ini bukan datangnya daripada CGM shj tetapi ianya juga kutipan bersama NGOs yg lain.

Bagi menampung kos pengurusan, CGM hanya mengambil 3% daripada hasil sumbangan/kutipan derma.

1) Laporan Kewangan
https://anyflip.com/jrsmy/tyxu/
https://anyflip.com/jrsmy/znin/

2) CGM Organisation Profile 2021
https://anyflip.com/jrsmy/hzvv/
IMG_20210724_135134.jpg
IMG_20210724_150337_834.jpg

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Yap.. Semua lengkap.. Tetbaik
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg pertubuhan pentaksub dah bagi laporan belun kepada umum?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu takyah laporan. Menangis.je cukup.. semua org redha.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tomahan dihujah dengan fakta dan data berekod, bukan cerita sayu mayu giteww
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ada sinopsis tak
semalam nampak iklan ni kat ig heliza
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcmni la baru betul, takde nk kait mak bapak bini anak tangisan cerita kena maki ape smeua. Keluarkan fakta je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nak tengok pengkomen2 kt ig fb smlm yg dok sebut tunjuk bukti tunjuk akaun 20 juta 20 juta..takat hari ni x ternampak lagi komen2 berkokok tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni yg bagus, isi dengan fact, tade drama airmata
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt bley letak video pc el dan nadir dalam nih
Bley buat perbandingan
Soalan dan jawapan
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaikkk. Tahniah saudara saudari semua. Semoga dipermudahkan urusan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku follow live tadi. Mmg jelas penerangannya. Waktu Azan zohor pun dorang pause jap bagi laluan Azan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
berani kerana benar
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 24-7-2021 02:06 PM
Tu takyah laporan. Menangis.je cukup.. semua org redha.

Maafkan semua orang yang x mintak maaf, settle. Audit2 ni boleh edit. Hahahahahaha pentaksub2. Kate bodoh kang marah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ElizabedahTan at 24-7-2021 02:51 PM

Simple, jelas x de pon drama air mata, air hingus main psikologi buat drama sinetron bagai khennn?




Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah semua.. moga Allah tunjukkan lg kebenaran. Walau manusia tiada yg perfect tapi sekurang2 nya tidak menipu demi kepentingan diri.. kesian rakyat dah teruk kena tindas, kena tipu .. kali ni moga rakyat bukak mata utk isu2 negara juga. Kami nak fakta dan penjelasan sebegini..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
allshares replied at 24-7-2021 02:18 PM
Mcmni la baru betul, takde nk kait mak bapak bini anak tangisan cerita kena maki ape smeua. Keluarka ...

Ada jugak nadir selit...bini suruh beli rumah...haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
misc replied at 24-7-2021 02:23 PM
Aku follow live tadi. Mmg jelas penerangannya. Waktu Azan zohor pun dorang pause jap bagi laluan Aza ...

Betul...facts clear...documented...i siap ambil calculator buat kiraan
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan nadir pun akhuri dgn ayat maaf memaafkan... Alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambil hembus kuku.. Aku tersenyum puasssss.. Setahun kes arwah Pak Aq.. Akhirnya..

Semoga lepas ni penyembah2 belajar membaca dan membuat kajian sebelum menghina org2 sekeliling yg tak dikatakan membantu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list