Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
6498
View
53
Reply

Macam sarung bantal 每 Che Ta

[Copy link]

Author: JahGosipMosip       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-7-2021 03:33 PM | Show all posts |Read mode
Macam sarung bantal 每 Che Ta

  • Oleh NUR EMIRA SAIZALI
  • 25 Julai 2021, 11:24 am


CHE TA (kanan) berpendapat corak pada busana perbarisan kontinjen Malaysia dilihat seperti ulat dan rekaan sarung bantal.

PETALING JAYA 每 Sejak semalam, ramai yang menyuarakan pendapat dan melemparkan kritikan terhadap rekaan pakaian perbarisan kontinjen Malaysia pada acara pembukaan Sukan Olimpik Tokyo 2021 kelmarin.

Tidak ketinggalan, pelakon popular Rozita Abu Bakar, 48, atau lebih dikenali sebagai Che Ta turut mempersoalkan busana yang dipakai kontinjen negara tersebut.

※Pihak Kementerian Belia dan Sukan (KBS) tidak mempunyai peruntukan atau bajet ke bagi menggunakan khidmat pereka fesyen tempatan untuk mereka pakaian kontinjen negara di acara sukan tersebut?

※Sekali lihat, corak pada bahagian kain seperti ulat. Dua kali tengok, macam sarung bantal pula walaupun katanya persis kerusi stadium,§ komennya dalam InstaStory semalam.

Sehingga kini, masih ramai yang memperdebatkan rekaan dan corak pada busana tersebut.

Ada juga yang menyamakan rekaan tersebut sama seperti warna dengan watak anime robot Jepun terkenal, Gundam.

Semalam, Kosmo! turut melaporkan cef selebriti terkenal, Cef Wan turut menyamakan busana berkonsepkan pakaian tradisional Melayu, bertanjak untuk lelaki dan baju kurung bagi atlet wanita tersebut seperti badut, disebabkan paduan warna kuning dan merah.

Difahamkan, pakaian kontinjen negara hasil rekaan Fakulti Seni Lukis dan Seni Reka Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam itu bertemakan bertemakan Laksamana Hang Tuah manakala warnanya pula diinspirasikan daripada empat warna Jalur Gemilang. 每 K! ONLINE

Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
rso pon ape kurangnya tiap2 tahun pakai langsir
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Senyaplah rso!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 03:48 PM | Show all posts
Sibuk la cik ta and chef 1 pun.
Igt fashion show ke.
Ke nk suh semua mcm flag bearer Tonga.
Senang sikit
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh..aku sorg eh nampak corak baju tu ok?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 04:53 PM | Show all posts
rumah tak ada cermin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
cantik je. dia bukannya fashionista mcm kau acik oi. nak kena pakai bulu2
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 04:58 PM | Show all posts
sape tanya? eh
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
okla tu hasil rekaan budak uitm. support la sikit
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
tp tulah kain petak petak tu memang tak berapa masuk
lambang meleis
mesti murah je upah nya kan kan kan kan
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Udah nak buat jalur2x mcm bendera xboleh pulak pakai jdkan sampin.. Kainla bagai... Banyak pulak complaint...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik je..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 05:57 PM | Show all posts
tapi corak kain dan samping tu mmg TAK CANTIK ..macam rekaan kain murah rm1.20 se meter ...  mana corak BATIK? mana corak tenun Sarawak yang cantik tu ?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 06:20 PM | Show all posts
Abih tu nak kena pakai macam che ta ka? Ketat sana, sendat sini, meghelip sana mengelap sini baru lawa?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila pokok krismas berkata-kata
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Die pun pakai cam yellow bird sesame street.. Lupo ker??
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:20 PM | Show all posts
choiii nenek ni pun beraya di hari raya macam set cadar tilam...  ada hati nak komen baju orang...
dengan gigihnya beli cadar sebanyak 40 set... orang lain raya 30 hari je... dia sorang je raya lebih 30 hari siap mengeluh raya dah habis tapi baju tak habis lagi... agaknya ikut suka timing dia nak puasa 20 hari tapi raya 40 hari pun boleh...

konon nak show off kaya la tu padahal istana kokdiang pun tergendala tak siap2....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:05 PM | Show all posts
kalau kau kaya raya sangat kutuk baju wakil sukan tu, sila lah sponsor pereka best2 & sponsor kain skali untuk sukan-sukan akan datang. sukan olimpik, sukan komanwealth, sukan asia semua tu.
kau & pakcik cep wan tu. and skali la geng-geng kayangan korang semua tu.
takde sapa pun yg fokus kat sukan kutuk baju rakyat negara lain. korang je kecoh semuanye. banyak sangat masa kot nak komen sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Corak geometry nmpk cantik bila atlet pose sorg2..mcm bayangan kain pleated gitu..style tu in skrg..
Xde la buruk or cantik sngt.. Boleh la..nice
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Corak corak petak tu aje x kena.. pelik..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list