Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12296
View
153
Reply

Insurans Tak Ada, Bil Hospital Mahal- Isteri Ezad Lazim Korek Tabung Bayar Pembedahan

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-7-2021 11:50 AM | Show all posts |Read mode
Selesai menjalani pembedahan akibat masalah gastrik kronik atau Gerd pada Khamis lalu, penyanyi Ezad Lazim kini masih lagi berehat di rumah sehingga sembuh sepenuhnya.


Menurut isterinya iaitu Zeana Ramli, penyanyi lagu Demi Cinta ini berada dalam keadaan baik, namun emosinya sedikit terganggu kebelakangan ini.


Foto: IG




Dia kalau sakit, dia diam je tak banyak cakap... dia kena ada sokongan, dulu mak dia paling banyak beri sokongan tapi sekarang dah tak ada.


Sekarang di rumah dia hanya berehat, banyak tidur sajalah. Adik beradik dan kawan-kawan pun tak boleh datang, jadi semangat dia pun down.


Ezad jenis orang yang kalau sakit tak mahu orang tahu, kawan-kawan ada nak video call untuk melihat keadaan terkini tapi dia tak nak, belum bersedia kerana belum sihat.


  



Bulan ni macam-macam ujian... sekarang ni sakit time Covid-19 kena ada duit. Untuk pembedahan abang Ezad nak dekat RM27,000, jadi saya minta rayuan dekat doktor pakar dan mereka faham dapatlah sedikit pengurangan," katanya kepada mStar. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:52 AM | Show all posts
masa FOFULER dulu mendadih.. skrg baru nyesal ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sempat nak beringat la tu. Amik pengajaran. Pengurusan kewangan penting di ajar dari sekecik pra sekolah. Mula dgn tabung ayam kat rumah.
Insurans, hibbah, rete benda n wasiat jugak jgn pandang taboo hokey. Hapdet dgn spouses memasing.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kakakgarang: masa FOFULER dulu mendadih.. skrg baru nyesal ke?


Exactly apa yg molot meols ckp! Dulu dadih yg kau hadap. Mmglah dah berubah (berubah ke?), tapi dadah tu pd meols satu kesilapan yg berpaksikan napsu semata. Boleh je ignore, tapi tetap nak try. Hah mendapatlah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
hosp govt kan ada.. lebih jimat
Dia g hosp mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:07 PM | Show all posts
Carcosa replied at 28-7-2021 12:02 PM
Exactly apa yg molot meols ckp! Dulu dadih yg kau hadap. Mmglah dah berubah (berubah ke?), tapi  ...

arrghh ini semua agenda yahudi.. hahaha (la tibe)

betul la tu.. kita kan manusia.. kalau org kata Haram.. tetap la ada perasaan nk merasa kan..

iolss syukur iolss tak jadi gitu.. iolss rasa dadih ni menjijikkan n tgk kesan2 si pengdadih, tak kemana pun jadinya..

btw heolss tu sure ke da tobat? tgk kering lain macam je.. kalau da stop biasanya badan jadi bambam..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
kakakgarang replied at 28-7-2021 12:07 PM
arrghh ini semua agenda yahudi.. hahaha (la tibe)

betul la tu.. kita kan manusia.. kalau org ka ...

Samalah u'ols. Kalau kita2 yg dipandang sepi oleh golongan retis yg acah2 kayangan sgt tu, boleh je ngelak ambik dadih ni, mengapa tidak pula mereka?? Yelah, mereka lagi a lot more to lose compared to us kan?
Malu dkt peminat, takboleh maintain lifestyle, contract tak sambung, duta kena tarik, etc.
Kita2 ni boleh je who are yous kan dadih2 tu semua. Tapi dia nakkk jugak try. Acah2 retis Hollywood, kena amek dadih, baru feel. Meh!

Meols pon tk teringin! Kalau ambik dadih, muka meols berubah jadi jelita mcm Claudia Schiffer, meols naklah. Ini jadi kurus keding, kulit kusam, mata rabak, bau busuk. Choi!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:13 PM | Show all posts
pengurangan pn
mau dalam 20k jua tu busuk
ada duit lah tu kiranya masih

lepas ni boleh amik insurance nyah
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:19 PM | Show all posts
Carcosa replied at 28-7-2021 12:13 PM
Samalah u'ols. Kalau kita2 yg dipandang sepi oleh golongan retis yg acah2 kayangan sgt tu, boleh j ...

hahahaah

kalau amek dadih tapi semakin busuk what for?

kannn

biar gemok. org nk bodyshaming ke apa ke.. janji tak busuk amek dadih.. insurance mampu lagi nk bayar..kalau gemok sekali pun..



Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:25 PM | Show all posts
bintangct replied at 28-7-2021 12:07 PM
hosp govt kan ada.. lebih jimat
Dia g hosp mana tu?

hospital govt kan sibuk kes covid, mana nak ambil kes2 operation gini dah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 28-7-2021 12:13 PM
pengurangan pn
mau dalam 20k jua tu busuk
ada duit lah tu kiranya masih

Kampeni insurans terima ke kalau pernah terjebak mendadih?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:27 PM | Show all posts
silap baca ingatkan azad, awat muka lain mcm
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi insurance sekarang harga melampau yahudi sgt. Hubby aii register under AIA gila laa dulu 2++ ja sekarang dok makin naik harga sampai 4++ apoo kes naik melampau sgt monthly commitment. Done unsubscribe. Insurance ank ambik dgn Alliance takdak naik pun 1sen. Macam tu gak harganya dari register masa baby sampai ank dah besaq umq 7y dah pun. AIA register 2017 ni masuk 2021 3-4x dah naik.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:28 PM | Show all posts
Mana nak dpt duit time2 kovid ni..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah..smoga dpermudahkan..bole la buka tabung derma minta dekat masyarakat
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Lydiawie replied at 28-7-2021 12:28 PM
Mana nak dpt duit time2 kovid ni..

sebab tu skrg org tak berduit dilarang sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolls masuk umur 30 baru dtg kesedaran utk menabung. Baru start ambil insurans sume. Hmm moga dipermudahkan urusan ezad sekeluarga
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasni beli insurans na
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:42 PM | Show all posts
ketupatnasi replied at 28-7-2021 12:00 PM
Tak sempat nak beringat la tu. Amik pengajaran. Pengurusan kewangan penting di ajar dari sekecik pra ...

yassss...
yg ada policy tu pun kena la review at least 3 tahun sekali,
takut tak relevant je dgn cost semasa..
hujung2 kang kena top up jugak lagi.....

betui..
kalau boleh buat lah hibah takaful tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:46 PM | Show all posts
syamzana replied at 28-7-2021 12:35 PM
sebab tu skrg org tak berduit dilarang sakit.

Sakit boleh tapi kena terus mati..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list