Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
3364
View
31
Reply

Jual 'Seposen', Tahu Gelabah Bila Ada Orang Nak Beli Abang Di Shopee

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-7-2021 04:33 PM | Show all posts |Read mode
Edited by CARI-MAL at 29-7-2021 04:45 PM

Baru-baru ini, tular video di TikTok memaparkan seorang peniaga menjual abangnya yang single di Shopee mencuri tumpuan netizen.




Kredit foto: TikTok




Menerusi video itu, gambar lelaki dipercayai abang kepada seller berkenaan dipaparkan di Shopee bersama kapsyen "Abang single untuk diletgo" sebagai nama produk yang dijual dengan nilai 10sen.


Lebih melucukan apabila seller itu menerima tempahan pertama membuatkannya gelabah.


Justeru, dia mengirim pesanan di ruangan chat pembelinya dengan mengatakan dia tidak serius membuat penjualan itu, sebaliknya hanya bergurau.


Lebih menghiburkan apabila pembeli tersebut membalas dia juga bergurau.




       
       



Dalam pada itu, hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terhibur dengan perkara itu.


Malah, ramai yang menyakat kalau betul produk itu dijual, bagaimana seller nak pos barang berkenaan.




Sumber: SAYS

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
content lapar perhatian je ni. penjual dan pembeli mesti saling mengenali puii
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
rasa nk carut
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Lapau nau gaya nya tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
tauuu gelabah.
mendeee la buat benda2 ngarut
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:30 PM | Show all posts
tak de keje nak buat time PKP ni macam2  org nk perhatian..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:34 PM | Show all posts
adakah customer tersebut @Kurex ?
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:39 PM | Show all posts
Aku nak beli abg ko buat jadi bibik
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Adrif replied at 29-7-2021 11:34 PM
adakah customer tersebut @Kurex ?

Selalunya orang yg nak melanggan kurex.. tapi taknak la sebab diri ni terlalu mahal nilainya
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri jual sendiri beli {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 11:10 AM | Show all posts
banyak lagi keje lain boleh buat selain search "boyfriend utk dijual"

aneh2 ye manusia sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Demi content. Xlawak pun. Benda bodoh. Abuse platform. Menipu.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai lapar perhatian sangat
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 02:37 PM | Show all posts
dah berapa kali dah orang remind jangan buat gurau bodo macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 02:39 PM | Show all posts
bukan setakat tak cerdik, illegal jugak sebab dikira as human trafficking
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 09:09 PM | Show all posts
Clout chaser
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 08:29 PM | Show all posts
dah kira cmne ni? takde tracking. bukan barang digital. rosak rating kedai.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 10:57 PM | Show all posts
alahai dek. kena santet abg engko nanti naya je
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
aku hrp dia create je benda ni sb kalau btl blh lepas kt shopee nmpk paltform shopee ni mcm ermm je..

xde tapisan product ke apa..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 31-7-2021 08:12 AM
Demi content. Xlawak pun. Benda bodoh. Abuse platform. Menipu.

U said what i want to say. Gigih upload n buat keje bodoh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list