Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
47487
View
528
Reply

[Tempatan] Bekas pilot, CEO antara keluarga yg turut kibar bendera putih

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2021 03:14 PM | Show all posts |Read mode
Bekas juruterbang, CEO antara 300 keluarga kibar bendera putih
    Oleh ABDUL RAZAK IDRIS
    30 Julai 2021, 2:53 pm

KLANG: Bekas juruterbang pesawat komersial dan ketua pegawai eksekutif (CEO) sebuah syarikat antara individu yang mengibarkan bendera butih kerana memerlukan bantuan berikutan terkesan dengan pandemik Covid-19.

Perkara berkenaan dikesan Pertubuhan Kebajikan Islam (Perkim) Kapar, di sini ketika menghulurkan bantuan kepada 300 penduduk dekat sebuah kawasan perumahan di situ apabila mengibarkan bendera putih, malah turut menemui keluarga golongan M40 menjadi antara mereka yang memerlukan bantuan.

Setiausahanya, Mohamad Razif Ibrahim Muniandy berkata, situasi  itu membuktikan impak besar sosioekonomi pandemik Covid-19 terhadap rakyat negara ini khususnya di kawasan Kapar.

Katanya, semasa heboh isu bendera putih, pihaknya telah memberi bantuan segera kepada 300 pengibar bendera putih di kawasan tersebut.

Apabila kami membuat tinjauan pengibar bendera putih, amat mengejutkan apabila mengetahui golongan T20 dan M40 seperti juruterbang pesawat komersial dan bekas CEO berada dalam keadaan yang memerlukan bantuan.

100 keluarga memang dalam senarai sedia ada, 200 keluarga adalah orang susah baharu. Kita menganggap jika keadaan kewangan tidak begitu mendesak, golongan tersebut tidak akan meminta bantuan, katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Penyampaian 100 Kotak Makanan Misi Ummah Bantu Ummah Bantuan SOS Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) di Kampung Sementa hari ini yang turut dihadiri Setiausaha Agong MAPIM, Zuhanis Zainol. C UTUSAN ONLINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:20 PM | Show all posts
semoga dipermudahkan segalanya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian...

So beringat lah ank muda....kena ada saving..
Langit tak selalu cerah
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
setahun lebih dah kan. kalo ada saving pun dah lama habis.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kesiannya..kdg i dk fikir jgk..camna dr pilot or ceo blh kena kibar bendera jgk..dorg takde ke saving or apa2 yg blh digadai..
mmg ramai terjejas bethol..
hrp cpt kobid hbs kan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:32 PM | Show all posts
edayildiz replied at 30-7-2021 03:27 PM
kesiannya..kdg i dk fikir jgk..camna dr pilot or ceo blh kena kibar bendera jgk..dorg takde ke savin ...

CEO syarikat sdn bhd kecil kot
Pilot baru mula kerja kot
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 30-7-2021 03:27 PM
kesiannya..kdg i dk fikir jgk..camna dr pilot or ceo blh kena kibar bendera jgk..dorg takde ke savin ...

tiber aku tertanya tanya..brapa la gaji pilot tu??
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:37 PM | Show all posts
Moga di permudahkan jalan untuk mencari rezeki buat mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 30-7-2021 03:20 PM
Kesian...

So beringat lah ank muda....kena ada saving..

Dlm 6 bln tak kerja blh guna savings...ni dah nak dekat 18 bulan....yg tak terkesan ni kita2 yg dpt income walau duduk di rumah
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Reymz replied at 30-7-2021 03:32 PM
CEO syarikat sdn bhd kecil kot
Pilot baru mula kerja kot

ye kot..dk tbyg ceo megah holding plak
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 30-7-2021 03:34 PM
tiber aku tertanya tanya..brapa la gaji pilot tu??

xpasti la..nk tnya kwn pun..xtergamak plak nk tnya
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 30-7-2021 03:27 PM
kesiannya..kdg i dk fikir jgk..camna dr pilot or ceo blh kena kibar bendera jgk..dorg takde ke savin ...

Ceo dan pilot mana yg g kerja naik viva atau saga? Ceo dan pilot mana yg duk flat pprt..sdgnkan flat pun sewa dah 8rts sbulan, bkum cjp kenderaan lagi bagai sma...periuk besar, kerak pun besarlah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 30-7-2021 03:34 PM
tiber aku tertanya tanya..brapa la gaji pilot tu??

Kawan aku pilot terjejas teruk sbb diaorg mmg hadapi krisis sebelum covid lagi, masa MAS problem masa tu dia kena buang dr MAS, pastu dpt kerja kat luar tiba2 covid kena buang kerja lagi sekali hartanah pun tak boleh bayar, nak jual time skrg mmg ambil masa
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 30-7-2021 03:58 PM
Ceo dan pilot mana yg g kerja naik viva atau saga? Ceo dan pilot mana yg duk flat pprt..sdgnkan fl ...

aku tak berapa setuju dgn...alasan,periuk,besar,kerak besar ni...sb manusia ni dia dr lahir sampai akhir hayat...banyak cabaran,dugaan,senang,susah,sakit,demam,sihat...semua tu...takkan tak fikir...'langit bukan selalu cerah'...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
I xnak mengata sesape....I doakan semua org dipermudahkan urusan..., amik pengajaran jelah....
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah kesian betol..ni bukan pasal xde savings tp sbb lama sgt xleh keje..dah lebih setahun kan dari 18/3/2020..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 04:07 PM | Show all posts
utk org makan gaji ...ini pendapat aku je lah ye..
gaji besar/kecik dlm tempoh 6bln memang saving akan abis juaaa
kete, rumah tu pun dah jadi penyumbang terbesar dlm loan
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 04:07 PM | Show all posts
besar periuk, besarlah keraknya...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 04:08 PM | Show all posts
semoga dipermudah urusan mereka dan kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 04:09 PM | Show all posts
sebelum zaman covid, ramai pilot, stewardess, steward activ di sosmed memparmerkan kehidupan mewah dan bebas mereka...sekarang ni baru mereka tahu hidup dan langit yg tinggi rendah...

nak bersimpati pun agak sukar kpd mereka...ramai juga di kalangan aviation industry ni terlibat dgn kemaksiatan...mungkin ini hukuman dunia kpd mereka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list