Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1684
View
11
Reply

"Apa Guna Solat Tapi Tayang Body?" - Baby Shima Berang Ditegur Individu Munafik

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2021 01:50 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Baby Shima bengang apabila ibadah solatnya dipersoalkan pengguna TikTok.

"Bukan anti ditegur, tapi menegur bertempat, jangan merasa diri tu malaikat seakan akan semenjak lahir tak pernah buat kesalahan tapi kenyataanya... Banyak dah macam tu tunjuk macam ustaz," tulisnya.




Kredit foto: IG




Membalas kecaman individu terbabit menerusi satu video di Instagram, Baby Shima menegaskan tiada siapa berhak menilai orang lain apatah lagi amalan dilakukannya.

"Semalam Shima ada post content di TikTok. Lepas tu ada seorang mamat ni dia cakap 'Apa guna solat tapi tayang body'. Seakan-akan kau sorang je yang boleh solat dan kau boleh tentukan siapa yang sah dan tak sah solat," katanya.




Kredit foto: IG




Shima kemudian menempelak individu terbabit dan mendakwa dia seorang berfikiran kotor memandangkan pengikutnya sendiri terdiri daripada golongan wanita seksi.

"Bukan itu namanya munafik? Kalau nak tegur biarlah bertempat dan cermin diri dulu. Jangan bertopeng malaikat di sebalik perangai syaitan," ujarnya.




  



Tegas Shima, luaran seseorang tidak menggambarkan niatnya, hanya Allah SWT. yang tahu. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
hahahaha teringat kat twitter,
ada satu akaun ni dok meratib agama kesana kemari sekali kantoi likey likey pic nampak ketet pelesu fonen.
Yang ngelike onlyfans pronghub pun hadoo.
bila da kantoi mula laa tersungguh victim

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Solat tiang agama. Tu je nak ckp.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013: Solat tiang agama. Tu je nak ckp.



Jadi baguslah dia solat. Kukuh tiangnya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ditegur salah tak tegur salah.jd semua serba salah - R.Azmi
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam la tk pernah kenal mamat hipokrit mcm dia cakap ni. Konon suruh awek sendiri tutup litup. Sekali nampak betina tayang nenen kau ushar gak. Tapi gf nk tayang nenen dia kau tk bagi katanya nanti semua org tengok. Kebanyakan lelaki hipokrit adalah dikalangan melayu islam. Kebenaran mmg pahit utk ditelan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel Baby Shima ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
solat tetap solat la. buat salah dpt dosa. buat baik tetap dpt pahala. tak kn org buat slh kt 1 perkara dah tak dikira buat baik yg lain. sblm ni ex tunang shafie naswib tu lepas pakai hijab buat statement sia2 dia solat selama ni sbb tak tutup aurat
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Solat tu mencengah kemungkaran.. Lama nanti bila dah selalu solat dia malulah tayang body dia tu.. Dari x solat langsung..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh punya statement siapa yg bercakap mcm tu.. Sama ada dia buka atau tutup aurat, dia wajib solat..  Itu tuntutan dan tanggung jawab dia sebagai seorang islam.. Ni yg susah bila ada orang pandai2 jatuh hukum dan buat kerja tuhan..Subhanallah
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang lain tegur, ustaz jugak kena fitnah.

Post dedah aurat dedah isi otak yg tak seberapa
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 04:23 PM | Show all posts
netizen pun. mulut joyah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list