Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
8960
View
71
Reply

Rakyat Risau Mati Kebuluran, Elfira Loy Risau Tak Dapat Sambut Hari Jadi Anak

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2021 01:53 PM | Show all posts |Read mode
Rakyat sedang tertekan dan pening memikirkan nak isi perut tiap hati, namun Elfira Loy pula lain ceritanya.


Pelakon ini nampaknya lebih memikirkan sambuta hari lahir anaknya, Rayyan yang mungkin terpaksa dibatalkan pada Oktober nanti.


Foto: IG




???Sampai Disember? Dead. Okey, tiada sambutan hari lahir untuk Rayyan. Batal semuanya," tulisnya melalui IG Story.


Status yang dimuat naik itu seolah-olah menunjukkan Elfira hanya memeningkan diri sendiri dan ia mengundang kecaman hebat di Twitter.








Antara komen:


"Orang lain risau tiada sumber pendapatan, tiada duit nak makan minum nak teruskan kehidupan."


"Dia risau tak boleh sambut hari ulang tahun anak. Oh, jadi artis seperti Elfira Loy, artis T20 tak laku dia mungkin fikir dunia ini tentang dirinya sahaja."




  



  



Sebelum ini Elfira juga dikecam kerana mempersoalkan tentang protes #Lawan di Dataran Merdeka.


"Tapi kalau pergi protes sewaktu lockdown tidak mengapa eh merentas. Mungkin semua orang kawasan sana lah kot. Bukan marah cuma taknaklah kena saman apa semua kan,"tulisnya.




  



  



Biasalah orang kalau perut sentiasa kenyang mana nak faham erti kelaparan tu apa, tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 01:58 PM | Show all posts
lockdown bersama keluarga dan tersayang sambil gaji jalan duet bkpokk kpokk bkpokk kpokkk  bak kata dibaaa mmg indah
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah orang kalau perut sentiasa kenyang mana nak faham erti kelaparan tu apa, tak gitu? -CARI

Sebab tak nak perut berlapar lifestyle hauk kalau job yilek tuuu la dia kawen jejantz T20. Thats the point. Haruslah yang paling menyedihkan time2 pandemik ni is tak dapat sambut beday hanak when orang keliling ada yang bunuh diri dibuang/diberhentikan kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Memasing punya risau mana sama???
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:08 PM | Show all posts
sekurang-kurangnya ada jugak benda dia  risaukan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:23 PM | Show all posts
sian jgk dia ni. Apa yang dicakap, asyik kena kecam ja
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
biar la..hak memasing kn nk risaukan apa..i pun risau jgk ni..chuolss semua pun risau jgk..mana blh nk risau bnda sama..cara,gaya hidup pun berbeza
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yang dia doakan mati tu?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:43 PM | Show all posts
nakkomenjugak replied at 2-8-2021 02:02 PM
Biasalah orang kalau perut sentiasa kenyang mana nak faham erti kelaparan tu apa, tak gitu? -CARI

...

tu stendent...orang yg kenyang mmg tak kan tau the feeling of orang lapar.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Comey la anak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni buat statement tak penah nak nampak cerdik ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:07 PM | Show all posts
MoonRise replied at 2-8-2021 02:23 PM
sian jgk dia ni. Apa yang dicakap, asyik kena kecam ja

abis tu cakap tak fikir pro & cons.mendapat la.udah udah la tu membirah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
hari tu betina ni jugak yg mengeluh kebosanan kena duduk rumah. manusia privileged takde empati mmg perangai barbie kan? sebijik ah cam ada nenek sihir yg aku kenal, mentang2 hidup senang sbb laki dulu keje gomen pastu duk makan hasil pencen jah bertahun, tak perlu pikir nasib peniaga kecil yg tak essential yg harap duit berniaga atau gaji hari nak makan, merayapppp je keje dia termasuk la datang rumah nak jumpa makpak aku
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:35 PM | Show all posts
lagi nak fikir or risaukan golongan ni?

rakyat jaga rakyat.

stupid politicians and stupid celebrity tolak ke tepi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:54 PM | Show all posts
Jgn la banding risau org semekin dgn risau org kaya
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:57 PM | Show all posts
releven lagi ke minah ni apa saja yg keluar dari mulut dia iols auto annoy yaaa!
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko ni duduk diam jelaaa. Asal bercakap je keboddo an yg teserlah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:23 PM | Show all posts
ex-ex die mesti sujud syukur tak berbinikan sheols. statement memanjang tak penah cerdik
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis ni memanjang je bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh je celebrate birthday anak tu..celebrate la dgn org serumah sudah ..xyah bg org dtg.. pasang la segala baloon ,banner..decorate mcm bese.. Tp celebrate sendiri je lah.. kena la pandai sesuaikan dgn keadaan skrg ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list