Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
16655
View
219
Reply

[Dunia] Edisi Aikkkk: 74% Dari Mangse Outbreak Covid Di Massachusetts Terdiri Dari Yang FULLY VAXXED ~ CDC

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-8-2021 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
IMG_20210804_212143.jpg
IMG_20210804_212316.jpg

About three-fourths of people infected in a Massachusetts Covid-19 outbreak were fully vaccinated against the coronavirus with four of them ending up in the hospital, according to new data published Friday by the Centers for Disease Control and Prevention.

The new data, published in the U.S. agencys Morbidity and Mortality Weekly Report, also found that fully vaccinated people who get infected carry as much of the virus in their nose as unvaccinated people, and could spread it to other individuals.

This finding is concerning and was a pivotal discovery leading to CDCs updated mask recommendation, CDC Director Dr. Rochelle Walensky said in a statement. The masking recommendation was updated to ensure the vaccinated public would not unknowingly transmit virus to others, including their unvaccinated or immunocompromised loved ones.

On Tuesday, the CDC reversed course on its prior guidance and recommended fully vaccinated Americans who live in areas with high Covid infection rates resume wearing face masks indoors. The guidelines cover about two-thirds of the U.S. population, according to a CNBC analysis.

Lagi: https://www.cnbc.com/2021/07/30/ ... lly-vaccinated.html

-> Korang nak kes tempatan?  Nah:
https://t.me/AEFIMATIVAKSINCOVIDMALAYSIA

https://t.me/covidvaccineinjuries

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape ekk... tak ikut sop ke.. atau rasa bila dah vaksin diri dah tera kee..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt fb ramai dh luah rase xpuas ati sbb mcm djdkn experiment... Xbrani nk komen lbh2 nnti kena kecam lak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 4-8-2021 11:00 PM
Kt fb ramai dh luah rase xpuas ati sbb mcm djdkn experiment... Xbrani nk komen lbh2 nnti kena kecam  ...


Cuba criter apa yang mereka tak puas hati tu? Mereka rasa seperti vaxx tetap tak melindungi mereka sebab still ada yang dah infected even dah dapat 2 dose?

Atau tak puas hati kelonggaran sector masih belum dibuka?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah. Aku pun rasa pelik & mula sangsi dgn vac ni. Haihh.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:10 PM | Show all posts
ENTAHLAH

xkanlah aku asyik nak mencarut sahaja


kredit kena cantas

pahala kena tolak

malaikat raqib makan gaji buta

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Jarum2 halus antivaxx nih...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
perubatan adalah satu  bisnes yg menguntungkan, setuju atau tidak?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
TuntungReturn replied at 4-8-2021 11:13 PM
perubatan adalah satu  bisnes yg menguntungkan, setuju atau tidak?

Setuju sangat. Bayangkan dos ke 3 pula..berapa banyak untung daaaaa.
Kita kena cucuk macam ayam daaaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon pelik..makin ramai vaksin makin naik kes. Apa semua terjangkit masa kena vaksin ke. Tak cukup herd immunity lagi eh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sejak bila plak vaksin melindungi dari dijangkiti?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
logiknya bila mereka longgarkan sop selepas vaksin adalah kerana kebanyakan mereka bersetuju divaksin atas harapan dapat hidup seperti biasa.

ko ingat dorang kisah nak elak simptom teruk2?

skrg ko tanya orang malaysia yg da vaksin kenapa mereka vaksin? mesti jawapan nak rentas daerah, nak makan2, nak bercuti, nak masuk keje balik yada yada yada




Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 4-8-2021 11:16 PM
Setuju sangat. Bayangkan dos ke 3 pula..berapa banyak untung daaaaa.
Kita kena cucuk macam ayam d ...

Berita baru bagitau harga vaksin akan dinaikkan oleh pihak pembuat vaksin..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa guna herd immunity klau org dah vaksin tetap boleh dapat dan sebarkan cobid...belum cerita varian2 upgrade kobid ni yg kalis vaksin
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk seru bang @blastoff
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 12:20 AM | Show all posts
grouper replied at 4-8-2021 11:38 PM
Apa guna herd immunity klau org dah vaksin tetap boleh dapat dan sebarkan cobid...belum cerita varia ...

Dr Mustafa Ali kata, jika yg dah divaksin bole menjangkiti dan dijangkiti covid mana logicnya dtg herd immunity
Aku dah mula 50-50 nak cucuk, belum 1st dos dah kedengaran 3rd dos, kang aku dah lengkap 2nd dos org lain tengah beratur nak amik 5th dos

https://t.me/ivermectinmalaysia- kat channel ada tunjuk video latest pasal spike protein, mudahan aku dpt vaks bukan jenis MRna la


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 12:22 AM | Show all posts
jahcomel replied at 4-8-2021 11:00 PM
Kt fb ramai dh luah rase xpuas ati sbb mcm djdkn experiment... Xbrani nk komen lbh2 nnti kena kecam  ...

start tak puashati tu dari ura2 kena amik 3rd dos ke, kat mana nak tgk tu


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Spesies2 yang disantau vacx covid sekian2 pencetus mutasi varian baru lettew..?? Herd immunity ka atau propagation of herd mutations??? Tahniah Thanos Gates.

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu lepas 8 bulan yg mana dah vaksin
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:09 AM From the mobile phone | Show all posts
grouper replied at 4-8-2021 11:38 PM
Apa guna herd immunity klau org dah vaksin tetap boleh dapat dan sebarkan cobid...belum cerita varia ...

Rasanya kalo Konsep dah vaksin tp masih boleh jangkit dan menjangkiti, mmg tak boleh capai herd immunity.

Skrg ni vaksin unt kurangkan simptom je la.. Pesakit or rakyat tak teruk sgt, hospital pun tak teruk sgt..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list