Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12015
View
122
Reply

Remy ingin bina masjid,Remy dan Ezza kahwin Sabtu ni

[Copy link]

Author: MrsFrogGirl1    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by MrsFrogGirl1 at 20-8-2021 10:35 PM



Remy dan Ezza.
Sah! Remy, Ezza kahwin Sabtu ini
Oleh KOSMO!

PETALING JAYA C Selepas hasrat untuk mendirikan rumah tangga dengan usahawan, Ezza Yusof yang sepatutnya direalisasikan sekitar Aidilfitri lalu terpaksa ditangguhkan, pelakon Remy Ishak, 39, akan menamatkan zaman bujang Sabtu ini.

Menerusi pengumuman dalam satu acara program televisyen di Astro Ria, pemilik nama lengkap, Mohammad Zalimei Ishak itu mengesahkan perkara tersebut.

Kedua-dua belah pihak dah bersetuju dan kalau tiada aral melintang, majlis akan berlangsung pada 21 Ogos (Sabtu) ini. Insya-Allah.

Akan bernikah di masjid sekitar Kuala Lumpur dengan hanya dihadiri beberapa orang mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi).

Kalau boleh memang nak buat majlis dalam suasana terbuka, ada kawan-kawan dan sebagainya tapi tak boleh. Insya-Allah, selepas semua dah okey nanti dan dibenarkan buat majlis, Insya-Allah kami akan buat, katanya.

Terdahulu, Remy mendedahkan kepada Kosmo! Online, kalau bukan sebab penularan pandemik Covid-19 dan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berpanjangan, dia sudah bergelar suami kepada Ezza Mei lalu.

Kata Remy, dia sebenarnya telah membuat perancangan awal untuk menikahi bekas tunangnya, Ezza Yusof pada Mei lalu, iaitu selepas sambutan Aidifitri sempena menyambut bulan kemenangan bagi umat Islam.

Sebenarnya saya patut berkahwin tahun ini tetapi pandemik kacau. Kemudian, tidak lama menjelang hari perkahwinan yang telah ditetapkan, PKP disambung kembali dan menyebabkan perancangan itu tertangguh sehingga sekarang.

Saya pun nak kahwin masa bulan Syawal sempena orang cakap, meraikan hari kemenangan Islam. Saya rasa semua tahu, perhubungan saya dengan Azza ada pasang surutnya dan pernah putus tunang namun bercantum kembali.

Saya ingatkan nak bina masjid pada bulan Syawal selepas ombak, segala badai di lautan yang kami tempuhi sebelum ini, tapi apakan daya, perancangan Allah itu lebih besar dari kehendak kami, kata Remy kepada Kosmo! Online.

Hujung Mac lalu, pelakon berkulit hitam manis itu meraikan hari jadi bekas tunangnya Ezza dengan menganjurkan majlis hari jadi di sebuah restoran sekali gus memberi bayangan bahawa hubungan cinta mereka kembali berputik. C K! ONLINE



REMYY.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex tunang dulu dah okay, tapi heols verangan dengan si basic gedik jejans tu. Iols nak ucapkan, FADDDAN MUKA KAUUUUU. FADDDANN!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
AnnaSendin replied at 5-8-2021 04:15 PM
Ex tunang dulu dah okay, tapi heols verangan dengan si basic gedik jejans tu. Iols nak ucapkan, FADD ...

Sampai masukkkk hospital punye frustt.... Hahahaha... Memandai je hakuuuu.. Tp die mmg masuk. Hospital time basic kawen.. Katenye demam denggi.. Hahahahahahaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:22 PM | Show all posts
jalan terus je lah bang mi. ape nk tngu lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 5-8-2021 04:18 PM
Sampai masukkkk hospital punye frustt.... Hahahaha... Memandai je hakuuuu.. Tp die mmg masuk. Hosp ...

Heols sampai padam gambar2 bergumbira bersama si basic ittuew. Motip? Si basic tu kawin, dan2 nak beramas mesra dengan ex tunang. Hamboi! Iols taleh makhluk sebegini.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:26 PM | Show all posts
tebal kanla muka tu rujuk ngan ex..
nikah terus takyah dah nak gedik2 tunang bagai...
yang ex pun mcm layak je dgn dia ni sbb nmpak mcm hoping lagi...
dok celebrate birthday dia ke ape last year...


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nurul_007 at 5-8-2021 04:28 PM
Nham22 replied at 5-8-2021 04:18 PM
Sampai masukkkk hospital punye frustt.... Hahahaha... Memandai je hakuuuu.. Tp die mmg masuk. Hosp ...


Sebab tu lah jgn suka permainan hati org.meols rasa ex dia ni baik patut dh kwin skrg tapi mungkin dia tergoda dgn Mira sebab kemanjaan tu mungkin

Skrg ni kalau ex masih ada hati dia pun ada hati jugak rendahkan lah ego pujuk ex tu kembali bersama
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
aku starlight jugak si hussin bangla ni
pergi laa balik ke ex fiance tu haaa.
tak payah acah banyak option.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul_007 replied at 5-8-2021 04:27 PM
Sebab tu lah jgn suka permainan hati org.meols rasa ex dia ni baik patut dh kwin skrg tapi mungk ...

Basicpom agaknye x sampai hati nak kecewakan ex wemy... Bayangkan ex wemy ni cinta mati kat die.. Tunggu die lame... Basic pon xtahan2x dh nak kawen..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 5-8-2021 04:52 PM
Basicpom agaknye x sampai hati nak kecewakan ex wemy... Bayangkan ex wemy ni cinta mati kat die..  ...

wemy ni mmg ngn basic ke dulu uols? iols ingt tu gosip suka2 ja haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
follesegal replied at 5-8-2021 05:57 PM
wemy ni mmg ngn basic ke dulu uols? iols ingt tu gosip suka2 ja haha

Kan someone pls tumpah teh. Meols igt gosip je heols dgn basic.. Mmg dia suka betul ke. Meols x mampooo dgn basic tu sbb nampak terpaling wanita melayu terakhir. Uihhhj kowserh
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Remy ni dah umur bape? 40? Sayang la heols patut kawen dgn ex tunang dulu. Nampak sepadan. Skrg remy pun dah kureng x nmpk wangi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
AnnaSendin replied at 5-8-2021 04:15 PM
Ex tunang dulu dah okay, tapi heols verangan dengan si basic gedik jejans tu. Iols nak ucapkan, FADD ...

Tq tlg taip apa yg i nk ckp
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 5-8-2021 04:18 PM
Sampai masukkkk hospital punye frustt.... Hahahaha... Memandai je hakuuuu.. Tp die mmg masuk. Hosp ...

Kalau x nanti kena dtg pulak majlis kahwin tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Memilih and perasan handsome.
Hidup sorang jelah.. mcm tak ready nk ada commitment pun ya jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Takper lah bang remy, selagi masih laku, peganglah jer lah title eligible bachelor itu. Nanti dah masuk 40s baru fikir pasal kawin. Cer tengok artis korea, 30 an ni lah ligan buat duit sebab dah kira prominent dlm industri. Nanti kang kawin, tak dapat dah peluk2, dukung2 heroin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:28 PM | Show all posts
dalam setiap gambar dia ni terserlah abangla. tp jumpa kat luar, xdelah gelap, cerahlah jgk, good looking jgklah
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
I suke tgk kasut2 brand si ex.. cntik2..ada signature look.. tpi takut nk beli..mklumla kaki jawa
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 5-8-2021 06:19 PM
Tq tlg taip apa yg i nk ckp

You are welcome kaka
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau iols jd ex tunang dia pstu together balik. sampai tua iols insecure. mesti iols pikir, bila2 laki ak jumpa heroin cantik boleh tinggalkan ak lg. tak boleh lupa jd 2nd choice. bila kena rejek datang balik.

tapi itu iols la khuensss..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list