Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2252
View
22
Reply

'Bukan tugas saya sekat kerja orang' - Rosyam Nor

[Copy link]

Author: TabletSusu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2021 06:13 PM | Show all posts |Read mode


Kuala Lumpur: "Saya tak pernah 'gam' orang. Bukan tugas saya sekat kerja orang," kata pelakon dan penerbit, Datuk Rosyam Nor mengulas pengalamannya berdepan dengan pelakon yang dikategorikan sebagai 'diva'.
Rosyam yang kini menerbitkan drama Cik Ayu Mee Sanggul menerusi syarikatnya Suhan Movies & Trading Sdn. Bhd. untuk Astro berkata, dia pernah mengetepikan seorang pelakon wanita popular dari bekerjasama hanya kerana sikap ego dan hidung tinggi.
"Dia pernah datang ke pejabat saya dan saya nampak dia amat sesuai bawa watak untuk drama saya. Tapi apabila sampai, dia agak 'demand' dan cuba 'show off' yang dia amat memilih watak.
"Akhirnya kakitangan saya tak dapat nak kendalikan dia. Saya masuk jumpa dia dan tengok dia pun cuba nak menunjuk lagak.
"Saya pun kata dengan pekerja okay kita tak boleh ambil dia kerana cara dia kurang sesuai, kerana pada masa itu dia keluar dengan satu filem," katanya.
Menurut Rosyam, sepanjang 38 tahun kariernya, dia sudah berjumpa ramai pelakon dan tahu jatuh bangun mereka.
"Dalam sesebuah projek, saya beria-ia untuk menjadikan orang yang kita ambil itu bagus. Kita sebenarnya nak tolong jadikan dia bagus dengan kelebihan yang dia ada.
"Tapi saya tak nak ambil dia kerana perangainya. Alhamdulillah drama yang sepatutnya dia jadi heroin, lagi meletup ditangan pelakon lain.
"Selepas itu kami ada berjumpa dan dia tegur saya. Dapat saya lihat dari air muka dan bahasa badannya nampak dia agak menyesal tak ambil peluang," katanya mengakui sehingga sekarang belum ada rezeki untuk mereka bekerjasama.
Rosyam mengakui drama terbitannya bukanlah bagus sangat, tetapi mereka sentiasa mahu memberikan yang terbaik kepada penonton.
"Saya dan pasukan saya serta stesen TV akan pastikan drama yang dihasilkan lain sikit dan pastikan drama itu ada kualiti untuk orang kata itu produksi kami.
"Saya kena jaga jenama Suhan Movies, nama saya dan semua artis yang berlakom bawah saya.
"Bahkan saya selalu berpesan bila ada kerja kepada mereka, buat bersungguh-sungguh agar dihargai orang luar," katanya.

Siapa ye yg Datuk maksudkan..?

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
amboiii siapa yang mendiva ala2 retis hollywood tu?
kan da tolak rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 04:03 PM | Show all posts
siapa.. langsung tak ada hint...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia keluar dengan SATU FILEM siapakahh
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ema kembong kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 11:36 PM | Show all posts
sharul ridzwan,amyra rosli,emma maembong,zahira mcwilson,neyldia byk berlakon  drama under Suhan Movies
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:36 AM | Show all posts
sape yg 1 filem.. lama lg nk decode ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Whitepinkrider replied at 8-8-2021 02:36 AM
sape yg 1 filem.. lama lg nk decode ni

yang aku faham dia maksudkan masa nak ambil aktress tu berlakon drama dia, aktress tu ada filem yg keluar. bukan aktress tu ada 1 filem
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2021 05:11 PM | Show all posts
Nozot replied at 7-8-2021 07:03 PM
yang aku faham dia maksudkan masa nak ambil aktress tu berlakon drama dia, aktress tu ada filem yg ...

ye.. aku faham pun mcmni jgk. cuma x pasti kes ni jadi thn bila. mungkin dgn 1 filem yg baru keluar tu, dia dah rasa cukup hebat. tu yg demand n show off tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2021 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
urrghhh i hate org tua ni
akak tgh layan rcgn sembang rawak talkshow kt awesome tv ni
sbb ada nasha aziz
RN babi ni mmg sial ya
sejenis neelofa jahudi...tak bagi nasha bercakap lgsg
lps tu mcm perli2 nasha sbb sheols x kawen lagi
semoga RN kene covid stage 5 varian delta.celaka sgt pi potong cakap nasha
eh sial RN!!! nasha x kawen lagi tu hak dia la sial!
ko sapa nk deny takdir hidup dia tak kawen lagi
babi punya RN
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 15-8-2021 11:42 PM
urrghhh i hate org tua ni
akak tgh layan rcgn sembang rawak talkshow kt awesome tv ni
sbb ada nash ...

bohjan ni memang bimbo.. konon best sgt bercakap padahal tin kosong level otak udang kelas hujung.. dah la bercakap mcm simpan air liur bertakung jah
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
cikgojesss replied at 15-8-2021 11:57 PM
bohjan ni memang bimbo.. konon best sgt bercakap padahal tin kosong level otak udang kelas hujung. ...

RN ni sejenis yg angkuh bongkak persis iblis dlm diam
hanya sbb dia rasa dia punyai segala galanya..dia lupa..apa yg dia ada tu pun pinjaman je dr Tuhan
cara dia ckp kat nasha tadi mcm sejenis perlekeh kan nasha sbb cantik tp belum kawen lg
celaka punya RN
semoga Tuhan ambil semula semua yg dia pinjamkan kt ko smpi ko jatuh terduduk.AMIN
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
nasha hanya mampu telan air liur je setiap kali si iblis RN ni potong ckp dia
eh bangsat RN! kalo ko sorang je nk bercKap,takyah jemput guest la sial!
dasar budak bohjan rempit kampung kerinchi
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 15-8-2021 03:42 PM
urrghhh i hate org tua ni
akak tgh layan rcgn sembang rawak talkshow kt awesome tv ni
sbb ada nash ...

RN tu mmg jenis payah nk hormat org time bercakap kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 16-8-2021 12:44 AM
RN tu mmg jenis payah nk hormat org time bercakap kan

kaann..sejenis bajet2 bagus
skali Tuhan tarik balik semua pinjaman dia,terduduk terus RN ni smpi tak mampu berdiri lg
bongkak sgt
kesian nasha tadi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2021 10:23 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 15-8-2021 04:53 PM
kaann..sejenis bajet2 bagus
skali Tuhan tarik balik semua pinjaman dia,terduduk terus RN ni smpi  ...

x sangka dia mcmtu kaka
bercerita psl apa yg sibuk perli nasha tu?

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 10:49 AM | Show all posts
RN ni perasan je lebey...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
TabletSusu replied at 16-8-2021 10:23 AM
x sangka dia mcmtu kaka
bercerita psl apa yg sibuk perli nasha tu?

dia mcm perlekeh kan nasha la sbb x kawen lg walau nasha dh kata,dia bersyukur dgn apa yg dia ada sekarang ni.maybe ni adalah yg terbaik utk dia.just leave her alone la on that marital status.the rest to ko tanya la psl her career.
tp RN ni kemain lagi tanya soalan bertubi2 mcm x sedih ko ko x kawen lg.org lain anak2 dh besar etc etc. ye la..RN ni sejenis bodoh x tau nk tanya soalan apa lg.yg dia tau sume kene berhenjut je la
senang cakap, kalo aku jd nasha,aku baling je kerusi tu kat kepala dia smpi cedera parah
mat rempit kampung kerinchi ni walau dh dpt title datuk skalipun,tetap low class ya
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 12:09 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 16-8-2021 12:02 PM
dia mcm perlekeh kan nasha la sbb x kawen lg walau nasha dh kata,dia bersyukur dgn apa yg dia ada  ...

uiks, ni wajib kena tgk repeat show ni kalau ada lagi ni.
tak sabar la plak nk tgk!
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 16-8-2021 12:09 PM
uiks, ni wajib kena tgk repeat show ni kalau ada lagi ni.
tak sabar la plak nk tgk!

awesome tv ni akak x sure repeat show ada ke idok
sbb smlm tgk pun sbb nasha je
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list