Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
4985
View
74
Reply

Abby Abadi jawab tuduhan jual anak

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2021 06:13 PM | Show all posts |Read mode

ABBY mengambil pendekatan menyekat komen negatif daripada netizen yang berkata negatif kepada dirinya susulan kerap menggunakan wajah anak keduanya, Marissa dalam Instagram.

Dah anak ni cantik, nak salahkan siapa? C Abby Abadi jawab tuduhan jual anak

PETALING JAYA C Pelakon Abby Abadi menjawab tuduhan sesetengah pihak yang mendakwa dia menjual anak kerana kerap menggunakan wajah anak keduanya, Marissa Dania Hakim sebagai pelaris bisnes yang diusahakannya.

Dalam satu hantaran dimuat naik sebentar tadi, Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 44, berkata, dia tidak melihat tindakannya salah kerana menggunakan wajah anak sendiri sebagai model.

Jual anak? Tak, tak. Saya jual cermin mata. Dah tu asyik keluar gambar anak je? Mentang-mentanglah anak cantik. Lah, dah anak ni cantik nak salahkan siapa? Anak orang lain pun ramai cantik-cantik.

Kita kan meniaga. Apa salahnya suruh anak tolong jadi model untuk barang dijual. Kalau gunakan model lain keluar gambar, sama juga kan? Mencari-cari salah tu kenapa? soalnya.

Tambah Abby, disebabkan kerap menerima komen yang mempersoalkan tindakannya menggunakan wajah anak sendiri, dia memilih untuk menyekat semua kritikan negatif daripada netizen.

Geram kan perangai orang kita kalau mencari-cari salah macam ini. Seram, kita sekat terus. Sebab perangai macam ini menakutkan.

Ada sampai maki hamun kata macam-macam. Memang tak terdaya membalas sebab banyak lagi kerja lain nak buat, katanya lagi.

Sebelum ini, Abby pernah dituduh bersikap pilih kasih kerana sering melebihkan Marissa berbanding anak bongsunya, Maria Danisha Hakim atau Danisha.

Bagaimanapun jelas Abby, dia jarang berkongsi gambar Danisha disebabkan anak bongsunya tidak gemar bergambar dan sukar diajak membuat video bersama-sama. C K! ONLINE


Sumber:https://www.kosmo.com.my

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Beria2 lah bertudung tapi masih lagi jual diri...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Pomot la nti bole sambung kerjaya mak kan. Jd retis.. Koser la.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu nmpak la bdk ni sopan..tp asik selpie je koser la. Nk jgk glam kan. Aku rasa memey better lg bebadi ni.

Suka tgk memey masak2 utk laki dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
yooolaaaaaaa kaka yabby...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 11:54 PM | Show all posts
Suka hati ko lah abby
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik Tu mmg cantik ...Cuba ko suruh dia masak on the spot....tgk camne dia masak ..baru tahu anak Dara Rajin masuk dapur ke tak...tk payah menu cerewet sgt...buat cekodok bilis je sudah...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak dia ni masa kat skola lama elok tudung labuh. Bila skola yg skg ni tudung da tak labuh da tak berapa nak tutup dada dah. Pastu dgn mekap2 lg. Ade bf lg. Harap2 tak hanyut sgt la dgn dunia tipu2
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Yebi pon lps krs beria2 plk mekap tebal.. Masa gemuk xmekap xtnjuk cantik btl2 gaya setajah agt dh
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik anak dia.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
of coz la nk upkan anak
bole nnt kut2 jadi retis ke
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 02:05 PM | Show all posts
memang cantik. oklah tu takyah keluar duit bayar model.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Perk77 replied at 6-8-2021 12:12 AM
Cantik Tu mmg cantik ...Cuba ko suruh dia masak on the spot....tgk camne dia masak ..baru tahu anak  ...

Dah abad ke 21, masih lagi stereotype perempuan kena pandai masak ke? Kalau perempuan dah pandai cari duit menyamai tugas lelaki cari nafkah, perempuan punya pilihan untuk nak masuk dapur atau tidak. Pfftttt sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ilacantik replied at 6-8-2021 02:12 PM
Dah abad ke 21, masih lagi stereotype perempuan kena pandai masak ke? Kalau perempuan dah pandai c ...

Tahnyer..aku pun tak skeptikal peremouan x pandai masak. At least, dpt pastikn anak2 dan suami tak berlapar sudah. Dan yg penting, pandai berkemas. Ni both husband and wife maksud aku. Sama2 pastikn ada benda nak dimakan dan rumah teratur. Nak masak ke nak beli ke terpulang asal perut kenyang
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ilacantik replied at 6-8-2021 02:12 PM
Dah abad ke 21, masih lagi stereotype perempuan kena pandai masak ke? Kalau perempuan dah pandai c ...

Kan. Perempuan hanya di value dgn masuk dapur je. Education, akhlak second..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 02:18 PM | Show all posts
budak ni makin lama makin mendonia. dulu nampak la sopanya..sekarang dah mcm terkinja2 nak jadi influencer.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 6-8-2021 12:41 AM
Yebi pon lps krs beria2 plk mekap tebal.. Masa gemuk xmekap xtnjuk cantik btl2 gaya setajah agt dh

Kurus ke sekalrang?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
jointhecurse replied at 6-8-2021 02:44 PM
Kurus ke sekalrang?

Ade shpe sikit tebuk buang lmk ke apa tu.. Sblm ni boyak teruk
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols cuma takut budak ni jadi mcm anak arwah alisetan. Lawaaa tapi dot dot dot
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
anak dia ni dah ber bf...emak nya rileks je...bg je anak ada bf...moden org skrg..ranya br form 3 dania ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list