Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
14276
View
138
Reply

Iqbal Tak Sabar Nak Kahwin Dengan Vida, Tapi Risau Cik B Diam Diri

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-9-2021 12:15 PM | Show all posts |Read mode
Bekas pembantu peribadi (PA) Datuk Seri Vida (DSV) iaitu Ahmad Iqbal Zulkefli meminta usahawan kosmetik itu berterus-terang dengan anak-anak mengenai rancangan mereka untuk mendirikan rumah tangga tidak lama lagi.


Menurut Iqbal, 27, tindakan Vida atau Hasmiza Othman merahsiakan hubungan istimewa mereka itu boleh mengganggu emosi dua anaknya iaitu Nur Edlynn Zamilleen atau lebih dikenali sebagai Cik B dan Eric Zaquan.




Foto: IG




"DSV kena terus-terang beritahu tentang hubungan kita ini... dari awal lagi saya minta dia jujur cerita dekat keluarga sebab saya dah main peranan dan dia juga kena main peranan sebagai ibu. Takkan saya pula nak cakap dengan Cik B!


"Sejak dahulu lagi DSV tak terbuka berkongsi dengan anak-anak mengenai hubungan kami, jadi saya sedikit terkilan sebab dia lebih selesa berahsia... sepatutnya jujur sahaja dengan Cik B tak perlulah sampai kantoi mesej sayang-sayang dulu.


"Saya kasihankan Cik B. Saya faham dia dalam dilema kerana perlukan perhatian ibu kerana pernah melalui sejarah semasa kecil yang berbeza dengan remaja lain sebab itulah saya kena fikirkan perasaan dia juga," katanya kepada mStar.




  



Menerusi laporan sebuah portal berita pada Selasa lalu, jutawan berusia 49 tahun ini memberitahu dia belum mempunyai keberanian untuk berbincang soal perkahwinan tersebut dengan anak-anak, terutama anak perempuannya, Cik B.


Katanya, biarlah anak-anak mengetahui perkara ini melalui media terlebih dahulu sebelum dia menjelaskan mengenai niatnya ingin berkahwin itu.


Sementara itu, Iqbal memberitahu dia dan kedua-dua anak Vida masih mempunyai hubungan yang baik dan sering berhubung bertanya khabar meskipun mereka jarang bertemu.




  



Iqbal bagaimanapun mendedahkan sejak kebelakangan ini, Cik B mula menunjukkan perubahan sikap dan kurang bercakap selepas gosip cinta ibunya tular di media sosial.


"Secara peribadi saya dengan Cik B memang baik, tiada sebarang masalah sejak dulu lagi cuma kebelakangan ini saya nampak dia banyak mendiamkan diri.


"Kalau dahulu timbul gosip tentang saya dengan ibunya, dia akan marah tapi kali ini dia diam sahaja. Bila dia terlalu diam pun saya takut juga... saya risau kalau dia bosan atau tawar hati mendengar gosip ini.


"Sebelum ini saya ada mesej dia tapi dia tak balas. Saya dah bincang dengan DSV... katanya Cik B perlukan sedikit masa. Sejujurnya ini salah satu perkara yang saya risau, penerimaan anak-anak DSV terhadap saya," ujarnya.




  



Ditanya mengenai majlis perkahwinan yang dijangka berlangsung pada Disember depan, Iqbal memberitahu mereka akan berkongsi perkembangan lanjut tidak lama lagi.


"Dalam perbincangan lagi, kita dah ada beberapa tarikh pada Disember depan, semua dah dibincangkan termasuklah tema perkahwinan, lokasi dan sebagainya.




  



"Cumanya terlalu awal untuk berkongsi mengenai perkara itu kerana perlu selesaikan beberapa hal termasuk perlu menjaga hati pihak keluarga.


"Dalam keadaan pandemik Covid-19 ini banyak perkara yang tak boleh diselesaikan segera, jadi saya tak berani nak sahkan tarikh sebenar. DSV pun mahu satu majlis yang gah, di mana peminat juga akan diundang nanti," ujarnya. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama x call saya....baru sehari...

Ya ampon perbualan ni pun nk tunjuk....
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya amporn plezz laaa org tuaaa jgn laa buat peramgai bercinta mcm budak2 baru nak tumbuh vulu.. Geli siak.. Btw dah kecoh mcm tu si cikb tu confirm dah tau so xpayah gtau pon xper laaa rasa nyaaa. Wehh xmalu ke kt anak2 prngaii mcm nie.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:24 PM | Show all posts
ntahla i rasa semua ni marketing jer.....

pengikut akan membeli produk2 mereka hahahahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:25 PM | Show all posts
Iqbal dh x sbr nk menempuhi mlm ptama dgn DSV lettuw...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Gimik bodo......nampak cik b lagi matang
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Gold digger male version kah? Kot ummah dalam lemari kah? Haaa manyak persoalan tak terjawab, gi mana si?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
JohnyEnglish replied at 9-9-2021 12:25 PM
Iqbal dh x sbr nk menempuhi mlm ptama dgn DSV lettuw...

cari la pokok krismas lg tasty
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Marketing aside, bukan sepatutnya mak yang discuss dengan anak instead of biar anak tau thru media? Sedihnya la I kalau jadi Cik B.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhhh aku ni dh nak termuntah dah tengok dua2 orang ni kat ig. Si perempuan tu, tak habis2 citer pasal subur tak subur, takut tak leh beranak... hang kalau dah nak beranak sangat, pi menikah la, then buat anak ni dak,,,, hari2 merempan , macam tak dak be da lain dah nak jaja... haru sungguh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Gelenyarnya kelenjar dua ekor iblis ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli la baca kisah diorg berdua ni. Over nau lak rase si iqbal. Fishy sgt beriye2 dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm pelik.. Iqbal terdesak sangat nak jadi suami Vida loca sebab apa? Tak ada duit meh?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:04 PM | Show all posts
mmmmmhahahaha mmmmmhahahaha

ok

semoga berbahagia  
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu aku jd cik b, mau aku lari p luar negara..mak diva tu ko duk la dgn laki baru ko tu..

Ish poyo betul la..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahla..rasa mcm marketing je..tp klu betul ok jer kawen..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa daaa.... Pompang kat media hari2, tapi rahsiakan drp Cik B. Macam lah Cik B tu buta huruf. Padahal Cik B lagi cerdik dan matang drp dua ketul tua ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:11 PM | Show all posts
Ni kawen sbb bisnes ke camne?
Ala2 drama kul 7, paksa kawen sbb kembangkan bisnes @ nak selamatkan bisnes.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Iqbal tu bisnes apa?
AKu syak busnes dia dah makin kuncup so before bankrap tahun depan better kahwin cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:14 PM | Show all posts
sian cik b ... adekalanya she seems more mature than her mak ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list