Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2324
View
34
Reply

Gara-Gara PKP, Pengantin Dah Beranak Dulu- Bersanding Siap Bawa Bayi Kembar Sekali Atas Pelamin

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-9-2021 07:49 AM | Show all posts |Read mode
Kangar: Jika mempelai lain masuk ke dewan persandingan diiringi pengapit, lain pula kisahnya dengan suami isteri, Mohd Nur Syazreen Mohamad Zaki dan Nureen Naimah Mahyudin yang diapit bayi kembar mereka.


Kisah itu mendapat perhatian warganet selepas Nureen Naimah, 23, berkongsi video majlis persandingannya di TikTok, kelmarin yang sehingga kini meraih lebih 1.3 juta tontonan.


Menerusi rakaman video itu, kelihatan Nureen Naimah dan Mohd Nur Syazreen, 26, masuk ke dewan persandingan dengan masing-masing mendukung anak kembar mereka, Muhammad Uwais Areeq dan Muhammad Uwais Aryan, 11 bulan.




Foto: Harian Mtero




Nureen Naimah yang kini menetap di Taman Kemajuan, di sini, berkata, video itu dirakam ketika majlis persandingannya dan suami, Mohd Nur Syazreen pada 3 Januari lalu iaitu ketika Perlis berada dalam zon hijau, namun baru saja dimuat naik di TikTok.


"Saya sudah lama simpan video itu dan baru kelmarin terdetik untuk kongsikannya.


"Tak sangka ia meraih tontonan tinggi dalam waktu singkat kerana sekadar berkongsi untuk kenang-kenangan," katanya ketika dihubungi Harian Metro.


Nureen Naimah berkata, dia dan suaminya diijabkabulkan di Masjid Kampung Sadek Kupang, Baling, Kedah pada 1 Februari tahun lalu.


Mengikut perancangan asal, Nureen Naimah mahu mengadakan majlis persandingan di sebelahnya pada Mac tahun lalu dan di kampung suaminya pada Mei, tetapi kedua-keduanya terpaksa dibatalkan kerana terikat dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1.0.




Foto: Harian Metro




Katanya, pada mulanya mereka memang kecewa apabila tidak dapat teruskan majlis kerana tempahan serta bayaran pendahuluan sudah dibuat.


"Bagaimanapun, saya dan suami akhirnya reda dapat melangsungkan akad nikah saja.


"Biarpun tidak dapat bersanding, Allah beri rezeki lain buat kami iaitu anak kembar yang lahir pra matang pada 4 Oktober tahun lalu.


"Ikutkan, kami mahu adakan aqiqah saja untuk mereka tetapi kebetulan, kembar suami berkahwin pada Ogos tahun lalu dan merancang mengadakan majlis pada Januari.


"Jadi, saya dan suami bersanding sekali dengan membawa bayi kembar kami yang ketika itu berusia tiga bulan," katanya yang mengadakan majlis persandingan di Dewan Mes Pegawai Kanan Polis Diraja Malaysia (PDRM), di sini, dengan jemputan terhad.


Nureen Naimah berterima kasih kepada semua yang mendoakan kebahagiaannya dan suami.


Menurutnya, ramai memberi komen positif, tetapi ada netizen membuat andaian sendiri dengan mengatakan mereka adalah duda dan janda yang berkahwin.


Katanya, mereka berstatus bujang sebelum berkahwin dan diberi rezeki bunting pelamin sebelum dapat menimang cahaya mata tidak lama selepas berumah tangga. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Pun jadi berita penting nertizen
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 xburn out la msg2..barakallah
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
shomel kembar tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya twins tuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
wah hasben dia pun kembar rupanya juga
mmg rezeki laa
bapak kembar,dpt anak pun kembar
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya duit bersanding bagai tu simpan utk masa depan anak2 je.
Harap2 bukan pasangan yg duk meminta2 kt fb..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Takdela anaknya nak tanya kenapa mama papa kawin tak bawak dia mcm anak aku sebok tanya kenapa dia tak attend wedding makpak dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:34 AM | Show all posts
lamanya tak pegi kenduri...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 11:17 AM | Show all posts
Ya Allah.. 2 ketui yg shomellll
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah tahniah. Anak buah iols pn nikah pkp1 thn lps. Xdan nk buat majlis da start pkp. Tertangguh2 last2 da pregnant terus cancel aje majlisnye. Ade pic nikah aje la.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
untungla..zaman skrg sng nk jd famous
btw ank dia comel
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
My junior neh
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
bahaya bunting pelamin pastu anak lahir pramatang, mengundang edisi kalkulator
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:20 PM | Show all posts
eeii bestnyaa, untung dapat anak kembar
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah meriah nya
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread ni bukan kategori Isu Semasa
sebab Editor CARI yg buka, tak dpt la nk move ke Bod Tular
kalau forumer biasa, thread ni awal2 dh kena campak ke sana
Sekian, harap maklum
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 15-9-2021 12:34 PM
bahaya bunting pelamin pastu anak lahir pramatang, mengundang edisi kalkulator

Normal sebab baby twins
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-9-2021 09:40 AM
Patutnya duit bersanding bagai tu simpan utk masa depan anak2 je.
Harap2 bukan pasangan yg duk memi ...

thats why la i penah cakap dulu, kat thread pasal kawen masa PKP ni..orang dok puji jimat belanja, tapi i kata takde nyer la nak jimat, sebab nanti pengantin2 ni gigih nak buat kenduri panggil orang jugak...memasing puji nikah simple, tapi diakhiri dgn ayat, nanti2 lepas PKP boleh buat kenduri meriahi dah agak dah, gedik jah fefeeling nikah simple humble, pakai baju biasa2 @ baju kerja..hadap viral supaya org puji humble..hujung2 kang buat kenduri jugak, panggil ramai orang berhimpun..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 15-9-2021 12:38 PM
Normal sebab baby twins

eh kembar mmg lahir pramatang ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list